HP asztali PC-k Karácsonyra

Széll Zoltán, 2005. október 5. 19:25
A HP október 4-én Palo Altoban bejelentette karácsonyi közhasználatú PC csomagját. Az új termékek jellemzői a fejlett, beépített biztonság és a növelt teljesítmény digitális fényképekhez, zenéhez és videóhoz. A HP ezen kívül bevezetett még egy továbbfejlesztett DVD meghajtót is, amely magába foglalja a legújabb LightScribe technológiát (címkék közvetlen nyomtatása LightScribe engedélyezett CD-kre, vagy DVD-kre).

(A szerkesztő megjegyzése: A hírrel kapcsolatban hangsúlyoznánk, hogy a HP Magyarországtól kapott információink szerint a PC újdonságok nem érintik a magyar piacot, a  Pavilion és Presario típusú gépek a HP consumer célcsoportnak gyártott termékei, ezeket itthon egyetlen hivatalos viszonteladó sem forgalmazza. Ugyanakkor maga a hír, amely angolul hozzáférhető a http://www.hp.com/hpinfo/newsroom/press/2005/051004b.html weboldalon, közérdeklődésre számot tartó lehet, részben azért, mert az internetes kereskedelem korában talán még a földrajzi korlátok sem jelentenek leküzdhetetlen akadályt, részben pedig azért, mert a LightScribe technológia a magyar piacon is elérhető lesz... )

Az Amerikában forgalmazott  PC csomag tartalmazza a HP Pavilion a1200n sorozatú asztali PC-ket, a Compaq Presario SR1600NX sorozatú asztali PC-ket és a HP m7200n sorozatú Media Center PC-ket, egy opcióval a HP legújabb DVD írójához.

A HP Pavilion a1200n asztali PC sorozat kiválasztott modelljei a ’Microsoft Windows Media Center Edition 2005’ operációs rendszerrel kaphatók, amely digitális fényképek, zenék, filmek és sok egyéb anyag könnyű szervezését teszi lehetővé. A felhasználók szerkeszthetnek és megoszthatnak digitális fényképeket egyéb Pavilion PC-kkel is, amelyek nagy kapacitású és gyors merevlemezes tárolókat tartalmaznak maximum 100000 fénykép tárolásához. A felhasználók az új PC-ken több programot is futtathatnak egyszerre, és a ’HP Image Zone’ szoftver segítségével, sokkal hatásosabban szerkeszthetik fényképeiket. Ezzel egy időben más programokhoz jobban kihasználhatják az AMD Athlon 64 x2 kétmagos processzorok vagy az Intel Pentium 4 HT processzorok teljesítményét. A sorozat az a1210n, a1220n, a1230n, a1240n és az a1250n modelleket tartalmazza.

A Compaq Presario SR1600NX sorozatú asztali PC-ket az otthoni helyhez optimalizálták. Ezek a kis helyfoglalású PC-k AMD Athlon 64 vagy AMD Sempron processzorokon alapulnak. A két processzor jellemzője az AMD ’Enhanced Virus Protekcion’ (növelt vírusvédelem), amely biztosítja a PC védelmét a vírusok bizonyos típusaival szemben, amikor a Microsoft Windows XP service Pack 2 operációs rendszerrel fut párban. A HP több kiválasztott modellt Microsoft Windows Media Center 2005 operációs rendszerrel szállít.

A Compaq Presario sorozat tagjai integrált ’128MB ATI Radeon Xpress 200’ grafikus alrendszert tartalmaznak, amely nagy grafikus teljesítményt kínál a mindennapos alkalmazásokhoz. A sorozat az SR1610NX, az SR1620NX, az SR1630NX és az SR1650NX modelleket tartalmazza.

A legújabb HP Media Center PC-k támogatják a nagy teljesítményű szórakoztatást a mai digitális életstílushoz. Lehetővé teszik az élő TV műsorok megtekintését és rögzítését a PC-n. Az m7200n sorozatú PC-k kétmagos Intel Pentium D lapkákat, maximum 300GB-os merevlemezes meghajtót és HP kétrétegű DVD+-RW/CD-RW meghajtót (LightScribe technológiával) tartalmaznak. A PC-khez R-sorozatú digitális kamerák is csatlakoztathatók, amely lehetővé teszi a fényképek letöltését és tárolását a számítógépen, maximum 100000 fénykép vagy 210 óra időtartamú TV műsor tölthető le. A ’HP Personal Media Drive’ sokkal több fénykép tárolását teszi lehetővé. A sorozat az m7250n és sz m7260n modelleket foglalja magába.

Az új DVD meghajtó külső és belső változatban egyaránt kapható. A HP dvd740 DVD-író sorozat jellemzője a LightScribe közvetlen lemezcímkéző technológia, amely címkék közvetlen írását teszi lehetővé a LightScribe engedélyezett CD-re vagy DVD-re.

A lemezcímke-íróval kombinált 740 sorozat maximum 8,5GB adat, videó, zene és egyéb információ tárolását teszi lehetővé egyetlen kétrétegű lemezen. A meghajtók a Nero Szoftversorozattal kaphatók, amely lehetővé teszi videók, fényképek és zenék szerkesztését.

Kulcsszavak: HPQ PC desktop multimédia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50