Multimédiás AMD Live PC-k jövő hónaptól

Genda Csongor Zoltán, 2006. május 31. 18:12
Az Advanced Micro Devices (AMD) képviselői a tegnapi napon bejelentették, hogy az első multimédiaközpontú AMD Live számítógépek már júniusban a boltok polcaira kerülnek. A világ második legnagyobb processzorgyártójának számító amerikai vállalat új szórakoztatóközpontú rendszereivel a rivális Intel ViiV platformjának akar konkurenciát állítani. A közlemény szerint a nappalikba szánt PC-ket olyan gyártók állítják majd össze, mint a Hewlet Packard, Gateway és az Acer.
Az érkező rendszerek lelkét egy kétmagos Athlon 64 X2 lapka képezi, a továbbiakban pedig ahhoz, hogy egy számítógép megkaphassa az AMD Live jelzést, legkevesebb 1 GByte memóriát, 5.1-es HD-hangrendszert valamint DirectX 9-kompatibilis grafikus vezérlőt kell tartalmazzon. Mindezeken kívül azonban szükség van még legkevesebb két szabad PCI-Express interfészre valamint egy normális PCI-portra is, és természetesen nem elhanyagolható tényezők az energiatakarékosság valamint a kompakt dizájn sem.

Mindazok, akik a jövőben AMD Live multimédiaközpontú PC-t vásárolnak hozzáférhetnek majd az AMD Live On Demand szolgáltatáshoz is, és a csipgyátó 25 GByte-os webtárhelyet is biztosít majd felhasználóinak, hogy azok oda menthessék fotóikat, zeneszámaikat valamint videóikat. A bejelentés szerint a június folyamán forgalomba kerülő számítógépek Windows XP Media Center Edition operációs rendszerrel érkeznek, és 2006 második felében pedig várható a Live-koncepción alapuló Turion-lapkás noteszgépek megjelenése is.
Kulcsszavak: multimédia PC AMD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14