Új Sony termékek

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2001. január 8. 23:20
A Sony Electronics több új PC-s terméket is bemutatott a most Las Vegas-ban tartott Consumer Electronics Show keretein belül; kérdéses azonban, hogy milyen sikerrel tud majd a Sony szembeszállni a személyi számítógépek terén tapasztalható Microsoft-Intel hegemóniával.
A nemzetközileg leginkább szórakoztató elektronikai eszközeiről ismert és elismert Sony cég több új terméket is bejelentett, így most a kiváló minőségű televíziók és CD lejátszók után különböző személyi számítógéphez kapcsolódó termék piacra dobását is tervezik, persze a Sony már eddig is képviseltette magát a PC-s szegmensben.

Habár a Sony évek óta sokat próbálkozott már a nagy sorozatban készülő PC-k piacára való beszállással, ez a ZDNet szerint teljes mértékben soha nem sikerült neki, pedig felhasználták a fogyasztói elektronikai eszközök területén szerzett összes tapasztalatukat. Másrészt a kiváló minőségű Sony termékek soha sem tartoztak a legolcsóbb eszközök közé, így ez is gátolhatta a Sony nagyobb térhódítását.

A Las Vegas-i elektronikai kiállításon a Sony mellett a Microsoft és az Intel is több saját új termék bemutatására készül, így a Sony új termékei sem maradnak konkurens eszközök nélkül. Több szakértő is rámutatott arra a jelenségre, hogy olyan cégek is tervezik fogyasztói elektronikus termékek piacra dobását, amelyek ezen a piacon eddig még nem képviseltették magukat. Jó példa erre az Intel féle MP3 lejátszó piacra dobása.

A Sony több új terméke közül kiemelendő a 3000 dolláros (~900e Ft) áron kapható Vaio Slimtop Pen Tablet nevet viselő eszköz, mely tulajdonképpen egy könyv méretű, nagy LCD kijelzős Tablet PC. A Sony újdonságára egyébként már január 6-tól elfogadnak előjegyzéseket.

A Sony másik fontosabb újdonsága az úgynevezett eVilla Network Entertainment Center, mely a Sony netes termékcsaládjába tartozik, és amely esetében a fő hangsúly az audiovizuális szórakoztatáson van. A 15 collos monitorral 500 dolláros (~150e Ft) áron áprilisban forgalomba kerülő új Sony eszközzel az internetes rádiók hallgatását is meg lehet oldani.

A Sony bemutatott egy új digitális rádióvevő berendezést is, mely több mint 100 csatorna tárolására lesz képes, és amely két változatban készül majd. A nyártól kapható új Sony termék autóba szerelhető változata 400 (~120e Ft), míg az otthonokba szánt változat 300 (~90e Ft) dollárba fog kerülni.

A Sony tervei között szerepel egy olyan vezeték nélküli gateway létrehozása is, melynek alkalmazásával integrálni lehetne a televíziós, az audiovizuális, valamint az internetes szolgáltatásokat is. Ennek az eszköznek a megjelenése 2001 végén várható.

Kulcsszavak: Sony multimédia periféria

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50