muvee Technologies-szoftver kreatív fotó- és videóprodukciók elkészítéséhez

forrás Prim Online, 2004. január 16. 22:05
A muvee Technologies bejelentette, hogy az autoProducert választották mellékelt szoftverként a legújabb Sony kamkordermodellekhez. Ez a felhasználóbarát fotó- és videószerkesztő szoftvercsomag olyan technológiákat tartalmaz, amelyekkel bárki könnyedén, a hagyományos manuális műveleteknél akár 1000-szer gyorsabban képes produkciókat készíteni digitális műsorhordozóiról.
A muvee több mint két évvel ezelőtt először mutatta be az automatikus videóprodukció ötletét, amikor egy teljesen új játéktér nyílt meg a szórakoztató elektronika és a multimédia találkozása által.

A muvee autoProducer segítségével a felhasználók egyszerűen összesíthetik fotóikat, videófelvételeiket, amelyekhez különféle zenét vagy akár egy kreatív szerkesztési stílust választhatnak ki a program beépített könyvtárából. Perceken belül a szoftver művészi Intelligenciája - mielőtt kialakítana egy végleges "muvee" vágást - automatikusan kielemzi a médiát, megkeresi a kulcsjeleneteket, amely hosszúságában és ritmusában illeszkedik a zenei hangsávhoz, és így a stílus effektjei szinkronba kerülnek a zene ütemével.

Az alkalmazás szerkesztési stílusai központi szerepet töltenek be a program egyszerű használata szempontjából, hiszen mindegyiknek megvan a saját egyedülálló effektje, áttűnése és más karakterisztikája, amelyek hozzájárulnak mind a produkció különleges megjelenéséhez, mind pedig az egyedülálló élmény kialakításához. Például, az "Over the top Music Video" stílus egy pergő, gyorsvágású zenei videóklipet állít elő, a "Classic Sepia" stílus az 1920-as évek némafilmjeinek szépia tónusú hatását imitálja, amelyből még a vetítőgép ugrása és a filmen lévő karcok nyoma sem hiányzik.

A szoftver legizgalmasabb tulajdonsága azonban mégis a dinamikájában rejlik. Ahogy nő a felhasználók által készített kép- és videófelvételek száma, úgy nő a kreatív választékok iránti igény is. A muvee ennek az igénynek az online megvásárolható beépülő modulokkal, plug-in-ekkel tesz eleget. Az elmúlt 2 hónapban 14 új stílus került forgalomba, a tervek szerint 2004-ben pedig több mint 100 új stílust készít el és ad ki a cég, pl. gyermekek születésnapja, partik, esküvők, karácsony és Valentin-nap témákban.

  • A 2001-ben alapított muvee Technologies egy szingapúri székhelyű, magántulajdonban lévő vállalat, amelynek New York-i leányvállalata a muvee Technologies Inc. A vállalat díjnyertes terméke, a muvee autoProducer, a világ első intelligens automatikus videóprodukciós PC szoftvere, amely bárki számára lehetővé teszi, hogy saját nyers videófelvételeiből - bármilyen más hagyományos módszernél 1000-szer gyorsabban - automatikusan és egyszerűen csúcsminőségű, befejezett alkotásokat állítson elő.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50