Kríziskezelést feszegető műsor indul az E.ON támogatásával

forrás: Prím Online, 2020. április 14. 14:23

Soha nem látott gyorsasággal alakította át a mindennapjainkat a koronavírus járvány, amelynek beláthatatlan következményei vannak a gazdaságra is. A generációk óta nem tapasztalt kihívások kezelésében segít a Betone Studio új üzleti podcast műsora, a TODOLIST, amely az E.ON támogatásával és Szöllősi Györgyi műsorvezetésével ad válaszokat napjaink legégetőbb gazdasági kérdéseire. 

A TODOLIST egy üzleti podcast azoknak, akik szeretnék jobban érteni a világot, a körülöttük zajló folyamatokat, akiket érdekel, ezek hogyan változtatják meg az életünket itt Magyarországon. A legnagyobb podcast-lejátszókban ingyenesen elérhető, bármikor visszahallgatható műsor az idén a koronavírus járvány gazdasági hatásaival, a talpon maradás és a kilábalás lehetőségeivel, a válság jelentette új lehetőségek felismerésével foglalkozik.

 

A műsorvezető, Szöllősi Györgyi, televíziós újságíró, aki minden adásban egy-egy egyedi, tanulságos történeten keresztül mutatja be, hogyan és mit lehet tanulni korábbi krízisekből, emellett vendégei példát is mutatnak, inspirációt adnak, hogyan érdemes kezelni a válságot és készülni a kilábalásra. A TODOLIST nem csak kérdéseket tesz fel, hanem válaszokat is ad, vélemények helyett csakis a tényekre koncentrál. A műsor most megjelent adása a válságok korai szakaszában jellemző attitűdről, a hárításról, majd a történtek feldolgozásáról és az újrakezdésről szól. 

 

Az epizódban a Malév-csőd történetét feldolgozva mutatják be, hogyan nem fogadták el a biztos gazdasági összeomlás szélén sem az utasok, sem a munkatársak, hogy a magyar légitársaságnak vége. Megszólal a cég akkori HR-igazgatója, Király József, illetve a Malév korábbi dolgozójának személyes történetén keresztül mesélik el a tagadás, hárítás fázisait és beszélnek arról, hogyan lehet mégis visszakapaszkodni egy ilyen helyzetből. A ma is érvényes tanulságokat Dénes Fruzsina pszichológus meséli el a hallgatóknak. Az Újítók című műsorblokkban Klementz Katával, a magyar coworking megalapítójával, a L'Office munkahelyek tulajdonosával beszélgetnek.

 

“A TODOLIST üzleti podcast létrejötte jól leképezi a világban történt hatalmas változásokat. Az eredeti formátumunkat a stábbal hetek alatt újra kellett terveznünk. Így született meg a krízisek köré épített koncepciónk. Olyan válságokat mutatunk meg, amelyekből tanultunk vagy éppen tanulhattunk volna. Ezekkel a példákkal segítjük az üzleti élet szereplőit, hogy kilábaljanak a kialakult helyzetből” - mondta Román Balázs, kreatív producer.

 

“Még tavaly kezdtük el a Betone-nal közösen a podcast fejlesztését, és az eredeti terveinket ugyanúgy megváltoztatta a jelenlegi helyzet, ahogy sok esetben azokét is, akikhez szólni szeretnénk. Az E.ON számára most kiemelten fontos, hogy a kihívások közepette is partnere legyen minden ügyfelének, és örülünk neki, hogy támogatásunkkal egy olyan jó példákat bemutató, tanulságos, pozitív gondolkodást sugárzó műsor készül, amelyből a hallgatók erőt, energiát meríthetnek” – mondta Losonczi Gergely, az E.ON szóvivője. 

 

A Betone Studio nevéhez már több sikeres podcast fűződik. Oldalukon hallgathatunk könyveket bemutató műsort, személyes válságból való kilábalás-történeteket, de akár a kitaposott útról lelépő, reformer személyiségek inspiráló tanulságait is. A Betone és az E.ON közösen hisznek benne, hogy a TODOLIST elindításával segíthetnek a válság megértésében, kezelésében és az új lehetőségek megtalálásában.

 

Az adás meghallgatható, illetve további információk találhatók róla az alábbi linken: http://betonestudio.com/show/to-do-list-podcast/

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15