Új Palm Desktop régi HotSynckel

FeriMesz , 2001. január 16. 13:37
Már letölthető az internetről a Palm Desktop 4.0-s, angol verziója. A gyökeres változtatások még hiányoznak, leginkább "kozmetikai" simításokat eszközöltek. A program sajnos a HotSync elavult változatát tartalmazza.
Átdolgozott kezelőfelülete támogatja a skinek használatatát, így egyéni ízlés szerint alakítható. Naptárprogramjában az eddigieknél kényelmesebb az átkapcsolás napi-, heti-, havi- vagy éves nézetre. A beírt adatok, amelyeket a Palm "privát" szóval jelez, a Palm Desktopon is "maszkkal" jelennek meg, tehát a bejegyzés szerepel a listán, de részletek nélkül látható. A Palm Desktop támogatja a vCard-rendszert.

Furcsa módon a Palm Desktop frissített verziójának nagy hátránya, hogy a program a 3.0.4 verziószámú HotSync Managert tartalmazza, holott a Palm Desktop 3.1, tehát egy régebbi változat a 3.1-es HotSynckel dolgozik. Ez sajnos érezteti hatását a mindennapi gyakorlatban. A HotSync Manager 3.0.4 ugyanis nem teszi lehetővé az USB-n vagy infravörös összeköttetésen keresztüli adatátvitelt. Az USB hiánya megnehezíti a Visor-tulajdonosok dolgát, ha szoftvert frissítenének. Ekkor ugyanis a Palm Desktop frissítése után külön el kell vágezni a HotSync felülírását.

Még lehet felhozni érveket amellett a nézet mellett, hogy a Palm Desktop 4.0 nem felel meg a magasabb verziószámnál elvárható követelményeknek. A Palmnál 2000 szeptembere óta letölthető a Palm Desktop minifrissítése, amelyben szerepel a HotSync infravörös kommunikációt segítő kiegészítő fájlja is. A jelenlegi programfrissítésben azonban semmi ilyesmi nem található. A 4.0-s Palm Desktop angol nyelvű változata letölthető a http://www.palm.com/software/desktop címről.

Kulcsszavak: opsys palmtop Palm

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50