Matáv: stratégiaváltás, új arculat, új díjcsomagok

Kovács Attila, 2001. január 16. 20:55
Január 18-ától folyamatosan vezeti be új stratégiáját, új megjelenését, reklámkampányát a Matáv, amely a január 16-án tartott sajtótájékoztatóján a vezetékes telefont használók számára készült új díjcsomag struktúráját is meghirdette. A stratégiaváltás lényege: az erőforrások jelentős részét a fő célokra koncentrálva, ezután négy fő területre (internet, mobil telefónia, adatátvitel, "földrajzi" bővülés) fókuszál a társaság.
Az egyidejű arculatváltásnak keretet a vállalat küldetése adja, ami a megfogalmazás szerint a Matáv : "az új gazdaság meghatározó szereplője, amely megtartja a közép-kelet-európai régióban kivívott vezető szerepét". Az új Matáv új logóval, szlogennel ("Matáv. A szavakon túl"), a totális kommunikációt szimbolizáló tárggyal (tengeri kagyló), új akusztikus logóval (új motívumú zenével), új márka hívószóval ("értékteremtő"), három új reklámfillmmel, valamint megújult honlappal jelentkezik. Ezt kiegészíti a jövőben az eddigihez képest agresszívebb kommunikációs stílus.

Bár aláírt ez évi tarifacsomaggal még nem rendelkezik, öt bevezetendő új vezetékes tarifacsomagját is ismertette a Matáv. A Bázis csomag az előfizetési, forgalmi és kapcsolási "hatósági" díjat tartalmazza. A Minimál csomag a 11 hónappal ezelőtt bevezetett "Biztonsági csomagot" váltja fel, megtartva annak árstruktúráját, ám kiegészül egy választható számmal és "Hangos számla" szolgáltatással. A Bónusz csomag előfizetői egy meghatározott időintervallumon - 90 napon - belül bizonyos percmennyiséget a Bázis csomag tarifáinál olcsóbb percdíjakon telefonálhatnak le. A csomagnak két változata van, a belföldi távolsági csúcsidejű Bónusz Csúcs és a belföldi távolsági csúcsidőn kívüli Bónusz Pihenő csomag, amelyek a megszűnő Belföldi csomagot váltják ki. A Kontroll csomag a mobilszolgáltatóknál már létező, ún. "prepaid" lehetőséget biztosítja. A Ritmus csomag előfizetői meghatározott hívásirányokba beszélgetéseiken megtakarítást realizálhatnak, továbbá a csomag támogatja az ISDN2 technológia elterjedését. A csomagot kiegészítheti a kis és közepes vállalati ügyfeleknek szánt, sávos kedvezményt biztosító Ritmus Médium, illetve a nagy forgalmú ügyfeleknek szánt Ritmus Prémium kedvezmény. A csomagokról további információ található a Matáv honlapján, a Matáv Pontokban, rövidesen megjelenő hirdetésekben és a szintén a közeljövőben megjelenő zöld számon keresztül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55