Pannon GSM - megváltoztatott díjszabás

Kollár Csaba, 2003. február 4. 08:02
A Pannon GSM díjszabás-változása elsősorban a sokat SMS-ezőknek és a Praktikum Perfekt előfizetőknek kedvez.
A Pannon GSM február 3-tól módosítja díjszabását. Nem pusztán tarifaváltozásról van azonban szó: a leggyakrabban használt szolgáltatások közül néhány - az előfizetői igényeknek megfelelően - jelentős mértékben átalakul, s több szolgáltatás kedvezőbb feltételek mellett vehető majd igénybe.

A 2003. év eleji változások közül műszaki szempontból is jelentős, hogy - nem utolsó sorban a rövid szöveges üzenetek iránti, töretlenül és gyors ütemben növekvő érdeklődés fényében - a Pannon GSM különválasztotta a Hangposta és SMS szolgáltatásait. Ezzel egy időben mindkét szolgáltatás feltételrendszere is módosult, ami az előfizetők számára egyszerűbb, könnyebben nyomon követhető és nem utolsó sorban kedvezőbb költségű használatot tesz lehetővé.

Míg a Privát hangposta változatlan és továbbra is havidíj-mentes marad, összevonásra kerülnek a korábbi Üzleti és Üzleti Plusz hangposta-konstrukciók. A mostantól Üzleti Hangposta néven kínált szolgáltatás tartalmában az eddigi legfejlettebb, Üzleti Plusz rendszer kibővített kapacitását és egyéb előnyeit kínálja, mégpedig annál alacsonyabb áron. A korábban a Privát hangpostához tartozó díjmentes SMS-ek a két szolgáltatás önállósítása következtében mostantól a hangposta-előfizetéstől függetlenül, közvetlenül a számlát utólag kiegyenlítő (post-paid) előfizetésekhez kapcsolódnak: február 3-tól havonta egységesen ingyen küldhető a második 20 darab szöveges üzenet. Ezen túlmenően az igénybevételi díjat utólag fizető tarifacsomagokban hálózaton belül 20, más hazai mobil szolgáltatók hálózata felé pedig 13 százalékkal csökkent a szöveges üzenet küldés költsége. Így azon sokat SMS-ező előfizetők, akik nem rendelkeznek Üzleti Hangpostával, számottevő (havi 60 darab üzenet esetében például akár közel 47 százalékos!) megtakarítást érhetnek el. Mindemellett mostantól a Matáv hálózatába is küldhetnek Pannon előfizetők rövid szöveges üzenetet.

Még ennél is kedvezőbb mértékben változnak a tavaly ősszel bevezetett, Magyarországon egyedülálló Praktikum Perfekt percdíjai. Az összes hazai telefonhálózatba azonos hívásköltséget biztosító kártyás csomag csúcsidőn kívüli, valamint hétvégi bruttó percdíjai az eddigi 40-ről 25 Ft-ra csökkentek. A megtakarítás a nagy értékű, beépített kedvezményeket tartalmazó feltöltőkuponok használatával tovább növelhető, így a Praktikum Perfekt tulajdonosok péntek este 7 órától hétfő reggel 6-ig az eddigiekhez képest akár féláron, percenként mindössze bruttó 20 forintért hívhatják Magyarország összes vezetékes és mobil-előfizetőjét.

A Pannon GSM díjszabásának változása nem érinti az eddig megszokott csúcsidős, illetve kedvezményes időszakokat. Ugyancsak változatlanok maradtak a kizárólag a Pannon GSM-nél megtalálható, a különböző tarifacsomagokhoz kínált perc- illetve sávos kedvezmények, valamint a további megtakarítást nyújtó szolgáltatások, a Top3, a PáratlanSzám vagy a PannonTeam. Ezek révén a Pannon GSM kínálatában minden előfizető megtalálhatja a saját felhasználói szokásaihoz optimális konstrukciót, és biztos lehet abban, hogy egy forinttal sem kell többet fizetnie, mint amennyit beszélt, hiszen - Magyarország egyedüli mobilszolgáltatójaként - a Pannon GSM-nél a számlázás valós másodperc alapon történik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50