Symantec Ghost 6.5: Windows 2000 márkajel-tanúsítvány

, 2001. január 20. 11:41
A Symantec Corp. Ghost 6.5 Enterprise Edition terméke elnyerte mind a Microsoft Windows 2000 Professional márkajel-tanúsítványt (Logo Certification), mind a Microsoft Windows 2000 Server márkajel-tanúsítványt. A 2000 szeptemberében kibocsátott Ghost 6.5 olyan széles körű PC-kezelési eszköz, amely könnyen kezelhető megoldást nyújt a rendszergazdáknak az operációs rendszer terítéséhez, a szoftver- és hardverszétosztáshoz és a katasztrófa utáni helyreállításhoz.
„A Symantec Ghost 6.5 Enterprise-zal a rendszergazdák az operációs rendszer- és alkalmazásfrissítések szétosztásához igen megbízható és időtakarékos kezelőeszközhöz jutnak” - mondta Joe Wang, a Symantec Enterprise Administration elnökhelyettese. „A márkajel-tanúsítvány megszerzéséhez előírt szigorú tesztelés harmadik fél által erősíti meg azon rendszergazdák döntését, akik a Ghost 6.5-öt választották könnyű használata és az alkalmazásától várható költségmegtakarítás miatt.”

A minősítés elnyeréséhez a Symantec Ghost 6.5 a VeriTest által alkalmazott átfogó tesztfeltételsornak felelt meg. A VeriTest laboratórium jogosult világszerte a Microsoft „Certified for Windows“ logójának elnyerésére pályázó irodai és kiszolgáló alkalmazások tesztelésére.

A Symantec Ghost 6.5 több olyan kulcsfunkciót tartalmaz, amelyeket arra terveztek, hogy a rendszergazdák a vállalati környezetükről elérhető legteljesebb információt kapják:

Ghost AutoInstall: új segédprogram alkalmazásspecifikus lemezképek és apróbb változások mind hálózati, mind távoli számítógépekre történő telepítésére. Ez a funkció a szoftverszétosztást, a telepítést és a konfigurálást automatizálja hálózati vagy mobil környezetben. A Ghost AutoInstallal a rendszergazdák össze nem kapcsolt számítógépekre is telepíthetnek szoftvercsomagokat és megváltoztathatják az ilyen gépek konfigurációját. Kifinomult szerkesztőeszközöket tartalmaz az alkalmazáscsomagok testreszabásához, hálózati ütemezési és működésjelentési képessége van. Emellett a Ghost AutoInstall képes a Microsoft szoftvertelepítés (.MSI) – a Microsoft Office 2000-hez hasonló telepítőcsomagok de facto szabványa – többszörözésére.

Console Wizard: könnyen kezelhető felületet biztosít, amely végigvezeti a rendszergazdát a mindennapos Ghost feladatokon.

License Audit Utility: lehetővé teszi, hogy a rendszergazda megállapíthassa a használatban lévő Ghost-licencek számát; a kezelőpultról megtekinthesse egy lemezkép tartalmát és hozzáférjen az ügyfélgépek állapotkimutatásához, amely jelzi, ha a számítógép készen áll a másolásra.

Ghost Console: lehetővé teszi a rendszeres feladatok egyidejű futtatását, akár azonnal, akár időzítve vagy DOS parancssorból kiadva hajtódjanak végre. A rendszergazda távolból is be tud kapcsolni egy gépet, mely a Wake on LAN-t támogatja; fel tud rakni lemezképet a számítógépre vagy le tudja venni azt a számítógépről; AutoInstall alkalmazáscsomagot vagy apró változtatást (delta change) tud telepíteni; a Unicaston keresztül el tud juttatni egyetlen file-t vagy programot a számítógépre; tetszőleges parancsot küldhet egy ügyfélgépnek, hogy az futtasson le egy alkalmazást vagy file-t, végül ki tudja kapcsolni a gépet.

Unicast támogatás: egyenrangú (peer-to-peer) IP hálózatokon keresztül gyorsabbá teszi a számítógépek közötti leképezést.

A Microsoft távtelepítési szolgáltatások (Remote Installation Services = RIS) és a 3Com dinamikus hozzáférésű rendszerindítási szolgáltatások (DynamicAccess Boot Services) támogatása: megkönnyíti a számítógép-telepítést azáltal, hogy nem szükséges felkeresni a munkaállomást egy indítólemezzel. A Microsoft távtelepítési szolgáltatásaival együtt a Ghost 6.5 képes elkészíteni és telepíteni egy RIS rendszerindító csomagot bármely PXE-nek (Preboot Execution Environment = rendszerindítást megelőző végrehajtási környezet) megfelelő PC-re. A Ghost a 3Com dinamikus hozzáférésű rendszerindítási szolgáltatásainak beépítésével a 3Com pre-boot kezelő technikáját kihasználva ugyanúgy tud operációs rendszert és alkalmazást telepíteni, illetve frissíteni, mint deszktop-katasztrófa után helyreállítani.

LiveUpdate: a Symantec díjnyertes segédprogramja szerver- és kliensszoftverek frissítésére.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14