Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

forrás: Prím Online, 2020. december 16. 19:05

2021. január 1-től Peter Gazik tölti be a Telenor Magyarország vezérigazgatói pozícióját. A szakember az elmúlt 10 évben különböző vezetői szerepköröket töltött be a telekommunikációban vállalati kapcsolatok és szabályozási területeken, az elmúlt öt évben pedig a szlovákiai O2 mobiltársaság vezérigazgatója volt. A Telenor Magyarország vezérigazgatói posztját Jan Hanustól veszi át, aki 2018 júliusa óta irányította a vállalatot.

“Szeretném megköszönni Jan Hanusnak azt a kiváló munkáját a Telenor Magyarország élén, amely révén egy dinamikusan növekvő vállalattá tette a céget. Egyben örömmel köszöntöm Peter Gazikot a fedélzeten, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezik a Telenor további növekedésének biztosításához.” – mondta el Ladislav Bartonicek, PPF Csoport részvényese, a PPF Telecom Csoport vezérigazgatója.

  

„Célom, hogy a Telenor Magyarország csapatának vezetésével együtt vihessük tovább a Telenor lendületét. Úgy gondolom, hogy vezetési stílusom, a más piacokon szerzett tapasztalataim, a kreativitásom és az elkötelezettségem nagymértékben hozzájárul a jövőbeni sikereinkhez a magyar piacon.” – tette hozzá Peter Gazik, a Telenor Magyarország új vezérigazgatója.

 

Peter Gazik kinevezésével kapcsolatban a távozó vezérigazgató, Jan Hanus elmondta: “Egy kihívásokkal teli időszakban vettem át a Telenor vezetését azzal az ambícióval, hogy növekvő pályára állítsam a vállalat teljesítményét. A nagyszerű magyarországi csapattal elértük, hogy a Telenor jelenleg egy dinamikusan erősödő telekommunikációs vállalat, így boldogan adom át a stafétabotot Peternek. Sok sikert kívánok neki a Telenor Magyarország következő fejezetének megírásához.”

 

A Telenor Magyarországról: a Pannon GSM néven alapított Telenor Magyarország 1994. március 27-én Magyarországon elsőként indított kereskedelmi GSM-szolgáltatást. A jelenleg 75%-ban a cseh PPF Csoport, és 25%-ban az Antenna Hungária tulajdonában álló cég a hazai piac egyik vezető mobiltávközlési vállalataként több mint 1300 munkavállalót foglalkoztat. 3,1 millió előfizetőt lát el hatékony, megfizethető és könnyen használható hang- és adatátviteli megoldásokkal, digitálisan elérhető tartalmakkal, üzleti megoldásokkal és értéknövelt szolgáltatásokkal. A Telenor Hipernet hálózatának folyamatos fejlesztésével, innovatív megoldásaival a hazai piac hosszú távú befektetője. 2020. novemberében Magyarország lakosságának 99,17%-a részére és területének 99,75%-án biztosít lefedettséget a Hatósági Szerződésben előírt követelmények figyelembevételével. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15