Most ingyenesen biztosítja az e-aláírásokat magánszemélyeknek a NETLOCK

forrás: Prím Online, 2021. március 10. 14:57

Digitális robbanás zajlott tavaly Magyarországon. A járványhelyzettel járó tömeges távmunka után egy új jogszabály adhat újabb lökést a digitalizációnak Magyarországon, amely személyes megjelenés nélkül, videóazonosítással is elérhetővé teszi az e-aláíró tanúsítványhoz szükséges regisztrációt. A NETLOCK szeretné segíteni és még népszerűbbé tenni a járványhelyzetben a távolról történő hitelesítést ezért, magánszemélyek számára most díjmentesen kínálja a minősített e-aláíró szolgáltatások új generációját, amelyre videóazonosítással a www.netlock.com oldalon lehet regisztrálni.

Egy év alatt megtízszereződött az e-aláírások száma a NETLOCK-nál

A világjárvánnyal járó karantén és a tömeges otthoni munkavégzés miatt robbanásszerűen nő az e-aláírás használók száma Magyarországon: 2020 decemberére - éves viszonylatban - közel megtízszereződött az elektronikusan aláírt dokumentumok száma a NETLOCK rendszereiben. Egy új jogszabálynak köszönhetően pedig most még könnyebben, videóazonosítással is lehet igényelni, egyszerűn és gyorsan az e-aláíráshoz szükséges tanúsítványokat. Mindez további lendületet adhat a digitális transzformációnak Magyarországon és különösen aktuálissá teszi azt, hogy a NETLOCK új e-aláíró szolgáltatását magánszemélyek most ingyenesen igényelhetik magánhasználatra. A vállalat ezzel is szeretné támogatni, hogy a vírushelyzetben minél többen tudják ügyeiket távolról, elektronikus hitelesítéssel intézni.

 

Videóazonosítás: digitális mérföldkő az új jogszabály

„A videóazonosítás törvényi kereteinek megalkotásával a kormányzat egy meghatározó mérföldkövet tett le Magyarország digitalizációjában, mert korábban a körülményesnek mondható személyes igénylési folyamat jelentős gátja volt az e-aláírás elterjedésének.  Mostantól viszont sokkal kényelmesebb és egyszerűbb lesz igényelni és kiváltani a szükséges e-aláíró tanúsítványt” - mondta el Somkuti András, a Docler Holding elnöke és az e-aláírás-specialista NETLOCK vezetője.

 

„Az e-aláírás-megoldások sok szempontból el voltak maradva az okostelefonok világához szokott felhasználók igényeitől. Ma már senki sem akar chipkártyákat, speciális és nehezen érthető szoftvereket használni. Ugyanolyan egyszerűen szeretnénk e-aláírni, mint ahogyan egy utalást intézünk a netbankban. A NETLOCK ezt kínálja. Nemzetközi szinten is versenyképes új szolgáltatásunk minden tekintetben megfelel egy XXI. századi felhasználó elvárásainak” – mondta el a Somkuti András. Az új szolgáltatása www.netlock.com oldalon érhető el és folyamatosan fejlesztés alatt áll. Jelenleg az üzleti felhasználói területen leginkább várt fejlesztésekre koncentrálnak, de a végcél egy olyan digitális identitás tárca létrehozása, amely részben vagy egészében képes kiváltani a klasszikus, pénztárcában tárolt plasztikkártyákat, és teljeskörű digitális identitást biztosíthat a felhasználónak.

 

 

Az e-aláírások új generációját kínálják

A NETLOCK névre hallgató e-aláíró megoldás új dimenzióba helyezi a digitális hitelesítést: modern, okostelefonra optimalizált és lényegesen leegyszerűsíti az e-aláírás folyamatát. Ennek része az is, hogy a tanúsítványigénylés és a videóazonosítás önkiszolgáló, teljesen automatizált, a nap 24 órájában elvégezhető. Nem kell operátorral egyeztetni vagy ügyfélszolgálatra bemenni, nagyjából 5 perc az igénylési folyamat. A NETLOCK új, kényelmes és üzletileg is előnyös aláírási funkciókat is kínál. Ilyen például a több aláíró bevonását támogató szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy egy-egy dokumentumot – például szerződést – könnyedén alá tudjon írni több partner is a rendszeren belül, e-mailezés nélkül. Az alkalmazásban folyamatosan nyomon lehet követni, hogy rákerültek-e már a szükséges aláírások a dokumentumra, amelyet minden aláíró csak akkor tud letölteni a rendszerből, ha már minden érintett aláírta azt. „Egy nagyvállalatnál, több aláíró esetén ez egy nagyon értékes funkció. Összességében a korábbi e-aláíró megoldásokhoz szokott felhasználóknak olyan élményt jelent a NETLOCK, mintha egy középkategóriás autóból átülnének egy sportkocsiba” – összegezte Somkuti András, hozzátéve, hogy a rendszerben aláírt dokumentumok teljes bizonyító erejű magánokirati joghatással bírnak  az EU teljes területén.

 

Gattyán György: mindenki számára szeretnénk elérhetővé tenni az e-aláírást, amelyre most ingyenesen regisztrálhatnak a magánszemélyek!

„A NETLOCK átvezeti a XXI. század világába a digitális hitelesítést. Büszkék vagyunk rá, hogy nemcsak Magyarországon, de európai és világviszonylatban is csak néhány cég képes ilyen színvonalú szolgáltatásra. Szeretnénk, ha minél több magyar ember megismerné mindezt és sokak számára biztosíthatnánk az elektronikus aláírás képességét. Ezért új fejlesztésünket most a magánemberek számára, magáncélú felhasználásra ingyenessé tettük. A magunk részéről ezzel is szeretnénk hozzájárulni Magyarország digitális fejlődéshez, különösen most, amikor a járvány miatt még inkább előtérbe kerül, hogy ügyeinket távolról, személyes érintkezés nélkül is el tudjuk intézni.” –  mondta el Gattyán György, a Docler Holding alapító-tulajdonosa.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15