Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és a PMI Budapest

forrás: Prím Online, 2021. március 25. 19:02

Magyarország vezető gazdaság- és társadalomtudományi képzést nyújtó egyeteme, a Budapesti Corvinus Egyetem és a világ legnagyobb, projektmenedzsereket tömörítő, szakmai nonprofit szervezete a PMI (Project Management Institute Budapest) hazai tagozata, a PMI Budapest stratégiai megállapodást kötött. 

A stratégiai megállapodás célja, hogy a projekt; program- és portfóliómenedzsment szakma hazai elismertségét és szakmai színvonalát közös kutatásokkal, rendezvényekkel és oktatási programokkal növeljék.

 

A Budapesti Corvinus Egyetemen a PMI Budapest, Magyar Tagozat szakmai támogatásával nemzetközi, angol nyelvű, posztgraduális oklevelet adó, projektmenedzser szakirányú továbbképzési szakot indít 2021. szeptember elsejével. A szakon olyan projektmenedzsereket képeznek majd, akik közepes komplexitású hazai és nemzetközi projektekben egyaránt megállják a helyüket. A képzés a partnerség keretében  folyamatosan fejlődik annak érdekében, hogy a program megfeleljen a dinamikusan változó piaci követelményeknek, amely garanciát jelent  a végzett hallgatók naprakész tudására.

 

A PMI Budapest, Magyar Tagozat szakmai támogatást nyújt a Budapesti Corvinus Egyetemnek óraadó oktatók delegálásában a közösen kijelölt tárgyak oktatásához, továbbá a tananyagfejlesztésbe is bekapcsolódik.

 

A megújuló Budapesti Corvinus Egyetem víziója, hogy Közép-Európa legjobb gazdaság- és társadalomtudományi egyeteme legyen 2030-ra.

 

Dr. Fehér Péter a Corvinus Egyetem Executive Degree Programokért és Szakirányú Továbbképzésekért Felelős Dékánja a stratégiai megállapodás aláírásakor kiemelte, hogy „Magyarországnak szüksége van olyan nemzetközileg is kiemelkedő egyetemre, amely rangos nemzeti intézményként közösségét szolgáló, teljesítményközpontú és világszínvonalú eredményekre képes elitet képez.” A Corvinus arra törekszik, hogy a magyar üzleti, kormányzati, közösségi vezetők több mint fele, Közép-Európában pedig jelentős része a Corvinus végzettjei közül kerüljön ki. Ezen törekvésivel összhangban a projektmenedzsment képzés fejlesztése kulcsfontosságú.

 

Dobos Oszkár, a PMI Budapest, Magyar Tagozat Titkára és Egyetemi Kapcsolatokért felelős alelnöke kiemelte: „Célunk, hogy Magyarország legmeghatározóbb projektmenedzsment szakmai szervezete legyünk, mely aktív szakmai közösséggel rendelkezik. Fontos számunkra, hogy a hazai projektmenedzser képzésben, a szakmához kapcsolódó kutatásokban, szakfejlesztésben aktívan részt vállaljunk, mivel a megváltozott gazdasági környezetben egyre fokozódik a projektek számossága és az igény a magasan képzett, nyelveket beszélő projektmenedzserek iránt.”

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Felvételi: a legjobbak között a DE

Az idei általános felvételi eljárásban is kiemelkedő eredményt ért el a Debreceni Egyetem. Csaknem tízezren jelölték meg első helyen az intézményt, ezzel az eredménnyel továbbra is az ország legnépszerűbb vidéki egyetemének számít. Ebben az évben is a Gazdaságtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar szakjaira jelentkeztek a legtöbben.

2024. március 18. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15