Hangos könyvek Iomega HipZip drive-al

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2001. január 28. 22:00
A digitális audió könyvek egyre nagyobb teret kezdenek hódítani, ezt erősíti meg az Audible.com új lépése is, miszerint a cég kiadványai a jövőben kompatibilisek lesznek az Iomega HipZip audió lejátszó rendszerével.
Az Iomega rendszerébe tartozó termékek új csoporttal bővítik a hangos könyvek meghallgatására alkalmas berendezések sorát. Az Audible.com nem új cég, 1997-ben jelentek meg a piacon, és lehetővé tették a felhasználók számára kedvenc könyveik meghallgatását. A vállalat célja, Guy Story vezető kutató szerint, hogy egyre több MP3 lejátszórendszer kompatibilitásának biztosításával meghódítsák a hordozható számítógépek piacát. Mára lehetővé vált a könyvek letöltése az Audible.com weboldaláról, Windows Media Player és Real Player plug-in-ek segítségével.

Léteznek már olyan hordozható készülékek is, melyek megbirkóznak ilyen tartalom lejátszásával, közéjük tartozik több Pocket PC, a Diamond Rio 500 és 600, a Franklin eBookman, a Philips Rush, és a Digisette Duo. A cég nem sokára ingyenesen letölthető frissítéseket is elérhetővé tesz a Rio 600 és 800 Mp3 lejátszókhoz. Az Iomega szóvivője, Chris Romoser szerint az ő termékük azért kiváló a feladatra, mert kivehető tárolóegységet tartalmaz. A HipZip rendszer Pocket Zip lemezekről olvassa az adatokat, ezek 40 MB-os méretben körülbelül 10 dollárért beszerezhetőek, vagyis jóval olcsóbban, mint a hasonló kapacitású flash egységek.

Kulcsszavak: Iomega mp3 könyv multimédia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36