Egybeolvad a CNN és CNN Interactive

Zsigó József, 2001. január 31. 20:28
Pár hónapon belül, de legkésőbb az év végéig minden műsorszerkesztőnek és riporternek meg kell tanulnia az internetes szerkesztés módszereit is, ha továbbra is a CNN kötelékében kíván dolgozni – jelentették be Atlantában, a cég központjában.
A CNN, amely még manapság is a világ vezető hírcsatornájának tekinthető, le akarja bontani azt a mesterséges falat, amely a ’hagyományos’ és ’új’ médiát egymástól elválasztja. Frances Katz, aki a The New York Time on-line kiadásánál kezdte pályafutását, hosszabb értekezést írt arról, hogyan mosódnak el és oldódnak fel a határok a médiumok között. Pár éve, az internetes kiadás azt jelentette, hogy szimplán megismételték azokat a cikkeket, amelyeket nyomtatásban már leközöltek, vagy a tévében sugároztak. 1997-ben az ABC csatorna internetes mutációjában az ABCNews.com-ban jelentek meg először azok a térképek, video és audio anyagok, amelyek a hír megértését segítették, és a site pillanatok alatt hatalmas siker lett.

Ezt követték a CNN, majd a The New York Times és az NBC on-line kiadásai. Úgy tűnik, az újságírók ma már egyre inkább azon gondolkodnak, hogyan lehet háttér anyaggal megtámogatni a leközölt információt, mert a gyorsaság önmagában manapság nem elég. A fokozatos összeolvadást jellemzi, hogy a CNN „The Spin Room” című műsorában interneten bárki hozzászólhat a műsorhoz, és kérdéseket tehet fel a tévében helyet foglaló meghívottaknak. A VH1 szintén az internet irányába nyitott: az általa alapított díj nyerteseire a interneten lehetett szavazni közölte az Associated Press.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50