A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

forrás: Prím Online, 2022. június 30. 12:40

Mivel sok szempontból rendhagyó, megrázó, felkavaró, mégis különleges évet írunk 2022-ben - a hazai digitális gazdaság is rengeteg változást, gyorsulást és irányváltást élt meg az év első felében –, ehhez igazodik az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért éves csúcsrendezvénye, a MENTA programja is.

A szeptember 20-21-én a siófoki  Hotel Azúrban megrendezésre kerülő konferencia első előadói között hacker-komédiás, pap, sport-, és gasztroszakember is helyet kapott. A klasszikus IKT-cégek képviselői mellett idén egy sor egyéb iparágakból hívott szakértő osztja meg majd digitalizációhoz kapcsolódó best practice-eit, vitatja meg a  lényeges európai és hazai jogszabályi változások hatásait, és mutatja be a hazai digitális gazdaság bővítését támogató kezdeményezéseit.

 

A MENTA az IVSZ és a hazai infokommunikációs iparág egyaránt legnagyobb jelentőségű eseménye, amely tartalmilag és témájában is reflektál az idei év váratlan fejleményeire. A siófoki konferencián jelen lesznek a hazai vállalatok legfontosabb és legnagyobb befolyású vezetői mellett olyan nemzetközi, illetve magyar szakemberek, akik leplezetlenül és őszintén beszélnek azokról a transzformációs, szervezeti és üzleti folyamatokról, amelyek minden céget foglalkoztatnak. 

 

Pálferi Atyát a MENTA szervezői ebben az évben arra kérték fel, hogy az újrakezdésről, a változás erejéről, illetve annak kulcsáról tartson előadást, míg a nyitónap estéjén a világ első, magát is comedyhackerként definiáló Tobias Schrödel lép majd a színpadra, aki egyebek mellett arról beszél majd, hogy miért, hogyan, és mennyiért cserélnek gazdát adataink a dark weben.

 

 

Az egészségügy, az autóipar, illetve a kereskedelem mellett a vendéglátás is felkerül a MENTA 2022-es palettájára: Peták István, a Gyurós-díjas, precíziós, személyre szabott onkológiai kezelések kidolgozását mesterséges intelligenciával támogató Oncompass cég vezetője legújabb fejlesztéseikről fog mesélni. Kende Gábor, a Kende Gastro vezetője pedig a cége által kidolgozott kasszamentes boltot mutatja, amelynek megoldásai alapjaiban változtatják meg a vásárlás élményét - szükségtelenné téve mind a készpénzhasználatot, mind a különböző vonalkódok leolvasását. 

 

A nagy hagyományokkal bíró, ugyanakkor az utóbbi években rengeteget változó IT vállalatok sem maradhatnak ki az idei programból: Rehus Péter, az IBM országigazgatója azt fogja megosztani a nézőkkel, hogy milyen egy adatvezérelt vezető gondolkodásmódja, valamint milyen stratégiák vezérlik manapság  a világ egyik legnagyobb informatikai cégét, és ezek milyen kapcsolatban állnak a fenntarthatósággal.

 

Az EU digitális évtized programja várhatóan sok változást és egyfajta igazodási kényszert hoz el minden olyan cégnek, amely digitális szolgáltatást kínál. Az unió digitális terét megreformálni kívánó Digital Services Act rövidebb, illetve hosszabb távú hatásmechanizmusáról, a felkapott technológiákkal kapcsolatos tudnivalókról, a cégek előtt álló lehetséges utakról Boza Pál, az erre specializálódott francia Tremau cég operatív vezetője tart előadást a MENTA 2022-n.

 

A foci és annak digitalizációja is örökzöld téma: a terület fejlődéséről Hegedűs Henriket, az Magyar Labdarúgó Szövetség sporttudományi elemzője beszél a MENTA színpadán.

 

A legjobb innovációkat és a legmeghatározóbb menedzsereket  jutalmazzák a Gyurós Tibor-díjakkal

2022. szeptember 20-án, a MENTA első napján a huszonnegyedik alkalommal adja majd át az IVSZ a társaság egykori elnökéről, Gyurós Tiborról elnevezett díjakat, amelyekkel 2001 óta a hazai IKT-szektorban meghatározó szakemberek és kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozások tevékenységét ismeri el a szövetség. Annak érdekében, hogy a nagy cégek óriásprojektjei mellett a fontos innovációt felmutató kisebb projektek is reflektorfénybe kerülhessenek, a szövetség honlapján keresztül bárki javasolhat olyan vállalkozást, projektet vagy szakembert, aki véleménye szerint méltó az elismerésre. A beérkező jelöléseket az IVSZ által felkért szakmai zsűri értékeli ki, és összesen négy kategóriában díjazza a hazai digitalizáció iránt elkötelezett  vállalkozásokat és szakembereket.

 

Helyszín: Hotel Azúr, Hotel Azúr Prémium, Siófok 

Időpont: 2022. szeptember 20-21. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15