A Philips szoftverközpontot hoz létre Magyarországon

MTI Sajtóadatbank, 2001. február 16. 09:24
A Philips fogyasztói elektronika üzletága szoftver-kompetenciaközpontot hoz létre Magyarországon - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint elképzelhető, hogy a Philips további üzletágai is csatlakoznak a fejlesztőközponthoz.
Az első szakaszban, 2001 végéig mintegy 50 szakembert alkalmaznak a központban, amely a budapesti székhelyű Philips Magyarország Kft. részeként fog működni.

A központot a tervek szerint a budapesti Infoparkban hozzák létre, mert itt megfelelő infrastruktúra áll rendelkezésre.

A Philips tervei szerint a szoftverközpont néhány éven belül mintegy 500 főt foglalkoztat.

A közlemény alapján a Philips választása részben azért esett Magyarországra, mert itt magasan képzett szoftverfejlesztő mérnököket és menedzsereket alkalmazhat.

Magyarországon jelenleg 17 Philips-érdekeltségű vállalat működik. Pénzügyi eredményei alapján a Philips a 3. Legnagyobb exportőr és a 4. legnagyobb vállalatcsoport Magyarországon. A csoport 2000-ben 2,5 milliárd euró forgalmat bonyolított le. Két évvel ezelőtt ez az összeg 1,6 milliárd eurót tett ki. Az elmúlt év végén a Philips mintegy 7500 főt foglalkoztatott Magyarországon.

A magyarországi Philips-gyárakban egyebek mellett szórakoztatóelektronikai termékeket, videomagnókat, CD-írókat, DVD-lejátszókat, PC-monitorokat, háztartási kisgépeket, elektronikai komponenseket és orvostechnikai berendezéseket készítenek.

A hollandiai székhelyű Royal Philips Electronics Európa legnagyobb és a világ egyik vezető elektronikai vállalata. Éves forgalma 2000-ben elérte a 37,9 milliárd eurót.

A Philips világszerte piacvezető a színes televíziók, elektromos borotvák, színestelevízió- és monitorképcsövek, valamint az egychipes integrált áramkörre épített tv-készülékek gyártása és a világítástechnika terén. A Philips a világ több mint 60 országában 219 ezer munkatársat foglalkoztat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36