Személyre szabható tv-műsor

Tóth Kristóf, 2001. február 18. 21:14
A Universal Studios a napokban tett bejelentése szerint egy új szolgáltatást tervez elindítani, amely akár feleslegessé is teheti a videotékák működését.
A Universal Studios új VOD (Video-On-Demand - videofilm igény szerint) szolgáltatása nem mást kínál, mint a személyre szabható tv-műsort. A digitális kábeltévé-szolgáltatás nem mindennapi lehetőségeket rejt magában. A Universal Studios VOD rendszere, amelyet az Intertainer működtetne, felhasználóinak lehetőséget ad a cég tulajdonában lévő összes, mintegy 300 új és arhív filmfelvétel megtekintésére. A felhasználónak nem kell többé az unalmas filmeket néznie a tévében, hiszen a VOD lehetővé teszi, hogy megrendeljünk filmeket adott időpontokra, amiket csak a mi otthonunkban lehet megnézni.

A Universal Studios ha beindítja szolgáltatását, mintegy 300 filmjével a legnagyobb választékot fogja kínálni a VOD-szolgáltatók között. A konkurencia, a CinemaNow, a SightSound és a Blockbuster, amelyek az Enron Broadnband rendszerét használják, a Universalnál jóval kevesebb filmmel rendelkeznek.

"Az Intertainer egy nagyszerű partner lesz a készülő szolgáltatásunkhoz, mivel nagy tapasztalattal rendelkezik a hasonló rendszerekben", mondta Holly Leff-Pressman, a Universal Television & Networks Group elnöke egy nyilatkozatában.

Az Intertainer-Universal megállapodás a hollywoodi filmstúdiók azon igyekezetének jegyében született meg, hogy megalkossák a filmek digitális jövőjét. A legtöbb stúdió digitalizálja filmjeit, és egy olyan rendszeren dolgozik, amely lehetővé teszi a filmek online sugárzását az interneten, valamint azok letöltését.

A Sony web alapú MovieFly rendszere például már a tavasz folyamán beindul, de többek között a Disney is dolgozik egy VOD rendszeren - írja a CNN. A fennmaradó filmstúdiók egy része szintén saját rendszert tervez, vagy a már készülőkhöz csatlakozik. Az antitröszt-szervezetek nem engedik, hogy az összes stúdió egy közösen birtokolt szolgáltatást támogasson, de Jonathan Taplin, az Intertainer vezérigazgatója szerint a stúdióknak sem ez áll érdekükben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14