Professzori kutatói és diák ösztöndíjat alapít a Compaq a BME-n

, 2001. február 28. 18:50
A Compaq Computer Magyarország és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködési megállapodást írt ma alá az egyetemen megrendezett Ipari Nyílt Nap programsorozat részeként.
A megállapodást Dr. Detrekői Ákos rektor és Dr. Beck György, a Compaq vezérigazgatója látta el kézjegyével. Az együttműködés fontos eleme a Compaq Professzori Kutatói Ösztöndíj, mely kiemelt elismerést biztosít mostantól kezdve a Műszaki Egyetem azon oktatóinak, akik tevékenysége az informatika meghatározott területével kapcsolódik egybe.

“Sokat írtak az elmúlt időszakban az informatikai agyelszívásról.” – mondta Dr. Beck György – “Meggyőződésem, hogy a hazai oktatás kiemelkedő szakemberekkel rendelkezik, akiknek munkáját ösztöndíjunkkal is segíteni szeretnénk. Az ösztöndíjban azon oktatókat szeretnénk részesíteni, akik hosszú ideje kiemelkedő oktatói tevékenységet végeznek és a szokásos formákon kívül is sokat tesznek a hallgatók szakmai ismeretanyagának elmélyítéséért. A professzori kutatói program mellett a Compaq a hallgatók számára is ösztöndíjat alapít, amely pályázat útján kerül meghirdetésre.“

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14