Elektronikus aláírás törvény: elfogadás május végén?

Kovács Attila, 2001. március 2. 15:32
Miután a kormány elfogadta és a parlamentnek továbbította az elektronikus aláírásról szóló törvény tervezetét, a jövő héten tárgyalási sorozatba vehetik, és május vége felé elfogadhatják a törvényt – mondta Dessewffy Anna, az Informatikai Kormánybiztosság (IKB) szabályozási főcsoportfőnöke a március 2-án az IKB-ban tartott sajtóbeszélgetésen.
A parlamenti elfogadás időpontjáig az IKB-nak el kell készítenie három, a törvény működtetéséhez elengedhetetlen végrehajtási rendeletet, valamint ki kell jelölni a minősített tanúsítványt kibocsátó szervezeteket (felettük a törvénytervezet szerint a Hírközlési Főfelügyelet gyakorolja a felügyeletet). A törvény hatálybalépése az elfogadást követő 60. nap (az elképzelések szerint 2001. augusztus-szeptember), a kijelölt minősítő szervezeteknek is ekkor kell megkezdeni tevékenységüket. Információnk szerint eddig 6-8 szervezet (köztük a Matáv és a Magyar Posta) jelezte, hogy minősített tanúsítványt kibocsátóként is kíván majd működni.

A háttérbeszélgetésen az is elhangzott, hogy a PM kezdeményezésére együttműködés kezdődik a MeH/IKB és a Pénzügyminisztérium között az elektronikus ügyintézés területén.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36