A manuális aláírást felválthatja a digitális Németországban

, 2001. március 11. 09:39
Sokan lassúnak vélik az elektronikus aláírásról szóló törvány megszületését, holott pl. Németországhoz viszonyítva sem vagyunk nagyon lemaradva: a tavaly augusztusban nyilvánosságra hozott törvénytervezetet a német parlament felsőháza e héten fogadta el, s így végül az elektronikus aláírásról szóló törvény csak a jövő hónapban emelkedik törvényerőre.
Míg tavaly nyáron Werner Müller gazdasági miniszter azt hangsúlyozta, hogy az új aláírási törvénnyel Németország az elsők közé tartozik Európában, most már kénytelen volt megállapítani, hogy Németország nem az első EU-ország, amely törvényt hoz a digitális aláírásról, azonban a törvény egy régi aláírásokat szabályozó törvényre épül, melynek alkalmazásában a németek komoly tapasztalattal rendelkeznek.

Ezt a régi aláírásról szóló törvényt sokan bírálták, hiszen - mivel sok esetben kötelezővé tette a manuális aláírást - az e-gazdaság fejlődésének gátjává vált. Az új jogszabály megteremti az elektronikus szerződéskötés jogi hátterét, s ezzel megszabadítja a német gazdaságot a kritizált béklyóktól.

Kulcsszavak: e-signo +legfontosabb jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55