Microsoft-eBay szövetség

MTI Sajtóadatbank, 2001. március 13. 13:22
A The Wall Street Journal hétfői számában közölt értesülés szerint a Microsoft t és az eBay internetes kereskedési platform átfogó szövetségre lép, egymás internetes technológiájának és szolgáltatásainak kölcsönös támogatása jegyében.
A világ legnagyobb szoftverkészítőjének számító Microsofttal való stratégiai partneri kapcsolat hallatlanul jelentős az eBay számára azon cél elérése érdekében, hogy gazdagítsa saját arculatát, fő hangsúlyként továbbra is megőrizve jelenlegi kizárólagos profilját, az internetes aukciósház jelleget. A Microsoft számára azért fontos ez a partnerség, mert az internet felé nyitást jelentő, ".NET"-nek ("dot-net") nevezett program számára ez jelenti az első nagyobb megjelenési lehetőséget, egy kis túlzással a tényleges kilépést a világhálóra, az eddig az egyre nagyobb teljesítményű személyi számítógépekre összpontosító, de a web-alkalmazásokat valamelyest elhanyagoló Gates-birodalom számára.

A Microsoft a szükséges alkalmazási programokkal fogja ellátni az eBay-t - e programok már az úgynevezett XML ("extended markup language", vagyis "kiterjesztett jelölő nyelv") módban íródnak, ami a Java nyelvnél fejlettebb, intelligensebb felhasználásokat tesz lehetővé. Az eBay katalógusai ugyanakkor megjelennek majd olyan Microsoft-webhelyeken, mint az MSN internetszolgáltató, a CarPoint autókereskedés, a bCentral (amely a kisvállalkozások kiszolgálására hivatott), valamint a WebTV (amely, mint neve is mutatja, az információs technológia integrációs tendenciáját testesíti meg, az internetszolgáltatás és az interaktív televíziózás összekapcsolásával).

A The Wall Street Journal megjegyezte, hogy a technológiai részvényárfolyamokat alaposan megviselő mostani hullámverésben, az e-business üzletmenet nehezebbé válása óta az eBay sokkal jobban tartja magát, mint a konkurens kereskedőházak (például az Amazon), illetve portálok (például a Yahoo!).

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14