BME: IP-labor Nokia-támogatással

, 2001. március 13. 17:25
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) Stumpf István kancelláriaminiszter avatta fel a Nokia 12 millió forint értékű támogatásával létrejött új, szoftverfejlesztés céljára kialakított számítástechnikai laboratóriumot.
„Nagyon örülünk annak, hogy a magyarországi szoftvermérnökök az országban megtalálják a számításukat" - mondta a kancelláriaminiszter. „Mindez köszönhető a Nokiához hasonló multinacionális cégeknek is, amelyek a felsőfokú intézményekkel közösen alakítják ki és oldják meg az információs társadalom szakembereinek képzését és alkalmazását" - tette hozzá.

Detrekői Ákos, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora emlékeztetett arra, hogy az információs társadalom informatikai szakemberek iránti igénye nagyon sokrétű. A BME-n folyó műszaki informatikusképzés keretében végeznek azok a mérnökök - akikből egyébként Európában is hiány van -, akik informatikai rendszereket fejleszteni, alakítani és befolyásolni képesek. Az új IP-labor felállítása része a Nokia és a BME között 1998-ban létrejött és azóta tartó folyamatos együttműködésnek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50