Portocom mini PC-hálózatokhoz

, 2001. március 20. 21:30
A Portocom Rt. az egynél több számítógépet használó, a rendelkezésre álló helyet optimálisabban kihasználni vágyó irodák számára elkészítette saját, vékony "kliens" számítógépét, a 26x26x6,5 cm méretű mini PC-t.
A Portocom a mini PC-t nagy szériában gyártott szabványos számítógép-alkatrészekből építette fel, ez a konstrukció biztosítja a kedvező árfekvést, miközben a nagy számítógépgyártók hasonló gyártmányaival megegyező teljesítményt nyújt. A vékony "kliens" számítógép minden olyan hálózatba jól beilleszthető, amely szerverként Windows NT 4.0 Terminal Servert, Windows 2000 Servert vagy valamilyen Unix szervert tartalmaz. Egy mozgó alkatrész nélküli, merevlemezként működő adattároló eszköz behelyezésével pedig bármely hálózatba beilleszthető, vagy akár egyedi munkaállomásként is használható.

A halk processzorventilátoron kívül más ventilátor nincs a gépben, ezért a mini PC zaja elenyésző, így ergonómiai szempontból is kiváló a termék. Hagyományos floppy- és a CD-olvasó egyáltalán nem, és merevlemez is csak opcionálisan található meg benne. A mini PC-kbe ezzel szemben szabványos alaplap került, ezért rugalmasan konfigurálható rendszer jön létre, amelynek másik nagy előnye a kedvező ára. Az alaplapok tartalmazzák a hang- és videovezérlőt is, ezért a termék kiválóan alkalmas a hétköznapi irodai feladatok elvégzésére és egyszerűbb tervezési feladatokra is.

A Portocom mini PC-k a vevők igényeinek legmegfelelőbben, egyedileg kiválasztható konfigurációk (processzorok, merevlemezek, memóriák stb.) alapján kerülnek összeállításra. Processzort Celeron 366-tól Pentium III 800-ig, memóriát pedig 32 Mbyte-tól 512 Mbyte-ig lehet választani. A mini PC lételeme a hálózat, ezért egy alacsony kiépítésű, RTL8139-es vezérlőt tartalmazó 10/100 Mbites hálózati kártya illeszkedik az alaplap PCI csatlakozójába. A hálózati kártyába boot-EPROM helyezhető, amellyel a mini PC merevlemez nélküli hálózati munkaállomásként használható. Későbbi fejlesztési célokra vagy nagyobb szériás speciális megrendelések kielégítésére még egy szabad PCI-csatlakozó áll rendelkezésre a további bővítéshez.

Kulcsszavak: Portocom hálózat desktop

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55