Philips - rosszul teljesít a félvezetőgyártás

MTI Sajtóadatbank, 2001. március 21. 09:13
A holland Royal Philips Electronics NV bejelentette, hogy félvezetőgyártásból származó működési profitja valószínűleg 10 százalékkal csökken az év első negyedében a múlt év első negyedéhez képest. Eladásai viszont várhatóan 7 százalékkal emelkednek.
A Philips várakozását az amerikai gazdasági konjunktúra lassulásával illetve a távközlési és a személyi számítógép piac utóbbi időben tapasztalt gyengülésével magyarázta. A konszern azt is bejelentette, hogy részegység-gyártás és a háztartási elektronikai részleg működési veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni, konkrét számokat azonban nem közölt. A többi részleg, így a világítás, a háztartási felszerelések, testápolási és gyógyászati rendszerek az egy évvel korábbi vagy annál kicsit jobb eredményt hozzák az első három hónapban – a vállalatvásárlások nélkül.

A Philips közölte, hogy a nem konszolidált vállalatok eredményeire hatással volt a piacok gyengülése és a folyékony kristályos képernyők alacsony ára. A vállalat gyorsan alkalmazkodott az új piaci feltételekhez, ahol az lehetséges volt, a költségszerkezetet az értékesítési árszinthez igazította, és csökkentette a tőkekiadásokat. A Philips április 17-én teszi közzé első negyedévi eredményeit.

Kulcsszavak: Philips +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38