Kóka János szerint a magyar vállalatok működése nincs veszélyben

, 2001. március 21. 10:53
Az Amszterdamban tárgyaló Kóka János, a PSINet üzletfejlesztésért felelős európai alelnöke szerint a magyar PSINet érdekeltségeket nem érinti az amerikai cég hétfői részvényárfolyam-összeomlása.
Ha valaki a PSINet részvényárfolyamát hosszabb távon vizsgálja (ld. 3 éves ábránk), akkor láthatja, hogy a sikertörténet nagyjából a vizsgált időszak közepére tehető, egy évvel ezelőtt vállalat részvényeinek árfolyama még 50 dollár volt.

A tavaly áprilisi általános dot-kom-zuhanások után tavaly novemberben adott számot a Prím Online (http://www.prim.hu/hirek/cikk.prm?id=13882) arról, hogy a borús őszi hónap első napján 53 százalékot zuhant az árfolyam. Azóta a papír nem tért magához, de ennek ellenére kevesen számította a hét eleji újabb összeomlásra: 73 százalék zuhanás után 19 centre csökkent egy PSINet részvény ára. Ez azt jelenti, hogy a PSINet részvényei lényegében elvesztették értéküket, és erre a cég – miközben megbízta a Dresdner Kleinwort Wassersteint a mintegy 3,4 milliárd dollárra rúgó adósságállománya átstrukturálásával – hétfőn figyelmeztette is részvényeseit.

Az Elender felvásárlása után Magyarországon három cégben is érdekelt PSINet legfeljebb több részre szakadva élheti túl a jelenlegi válságot, ez Kevin Kuzionak, a KDP Investment Advisor elemzőjének a véleménye. Ugyanakkor Kóka János, akit Amszterdamban hívtunk fel, elmondta, hogy a PSINet Magyarország és annak közvetlen tulajdonosa, a hollandiai PSINet Europe BV sincs veszélyben, hiszen a cég az infrastrukturális beruházások után önállóan, saját eredményeiből finanszírozza további fejlődését. Ugyanez vonatkozik a másik két PSINet érdekeltségre is: a lakossági internet-szolgáltatást végző Inter.net-re, és a Wallis Rt-vel létrehozott Webigenre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59