Új processzor pörgeti fel a vezeték nélküli média-streamet

Tóth Kristóf, 2001. március 23. 07:20
A vezetéknélküli ipar képviselői hamarosan minőségi multimédiás eszközökkel örvendeztethetik meg a nagyközönséget. A Luxxon Corporation új multimédia-processzora lehetővé teszi video- és audiotartalom lejátszását, grafikus alkalmazások és játékok futtatását kedvenc mobileszközeinken. A LUX2 processzor kódolja és dekódolja is a legtöbb szabványos formátumot, beleértve az MPEG-4-et, mp3-at és a MIDI-t. A LUX2 processzorral felszerelt mobilkészülékek felhasználói változatos médiatartalmat fogadhatnak és küldhetnek.
A Luxxon a processzor tervezése során a következő generációs eszközök igényeit tartotta szem előtt, a fő cél a teljes körű, PC-n megszokott multimédiás környezet biztosítása. Mindezek mellé a processzor alacsony áramfogyasztása párosul, növelve az egy feltöltéssel elérhető akkumulátor-élettartamot az olyan energiaigényes feladatok mellett is, mint például a videostream dekódolása és megjelenítése.

A megnövekedett teljesítmény egyértelmű bizonyítéka egy vezeték nélküli kommunikációs eszközbe épített kamera, mely lehetővé teszi MPEG-4 formátumú videó rögzítését és valós idejű videoüzenet küldését. Emellett zenék letöltése és meghallgatása, Java alapú és egyéb játékok futtatása már igazán nem nagy ügy...

"A LUX2 lehetővé teszi a 2,5G és 3G (x. generációs) készülékek kibővítését súly- és méretnövekedés nélkül" - hangoztatja Dave Singhal, a Luxxon elnöke és ügyvezető igazgatója. A Luxxon állítása szerint az új technológia bevezetéséhez elengedhetetlen a Mediator együttműködése, amely a szolgáltatói oldal felkészítéséért, eszközökkel, szoftverekkel és tanácsokkal való ellátásáért felel a végberendezések és a hálózati operátorok lehetőségeinek egyeztetése céljából.

Kulcsszavak: multimédia processzor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59