Microsoft mobil .Net: tanulékony programok, szövegtömörítés

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2001. március 24. 00:22
A CeBIT-en tartott sajtókonferenciáján a vállalat beszámolt mobilinternetes elképzeléseiről.
Talán senkit nem ér meglepetésként, hogy a Microsoft jövőképe nagyban összefügg a .Net stratégiával, természetesen saját programokkal, mint a nemrég bejelentett HailStorm, mely segít nagy szolgáltatóhálózatokat működtetni, és könnyen, gyorsan megszerezhető információhoz juttatni az úton lévőket. A cég bejelentette, hogy megfelelő partnerségi kapcsolatokat épített ki a szolgáltatókkal ahhoz, hogy a világ mobil-előfizetőinek 90 százalékát elérhesse. Az elérés módja pedig nem más, mint a töretlenül közelítő 3G mobilhálózatok sora. Az előadó Juha Christensen szerint el sem tudjuk képzelni, hogy mire lesznek képesek a Microsoft vezérelte készülékek és hálózatok. A fejlesztés érdekében a cég kutatóközpontokat hozott létre világszerte, az európai központ Stockholmba került.

A vállalat bejelentette az első .Net alapú mobilportált, melyet a német T-Mobil szolgáltató segítségével hozott létre. A portál keresőt, e-mail és üzenőszolgáltatásokat, valamint ASP-lehetőségeket kínál. A rendszer központjában a Microsoft Stinger smartphone platform áll. A rendszert egy módosított CE 3.0 vezérelte, kisebb képernyőkre és egykezes irányításra optimalizálva. A rendszert kihasználó telefonokat még ez évben megvásárolhatjuk a Samsung, Sendo, Trium és HTC márkáktól.

Érdekes újdonság a most bemutatott Outlook Mobile Manager, mely tartalmaz egy Intellishrink funkciót, mely a kisebb kijelzőkhöz igazítva összetömöríti a szöveget, kívánságra eltávolít szóközöket, hosszú szavakat rövidebbekre cserél, akár rövidít, eltávolítja a központozást, sőt végső lépésként a magánhangzókat is törli a szövegből. A program megfigyeli e-mail forgalmunkat, és kitalálja, mely e-mailek fontosak számunkra.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55