Crusoe processzor a Tablet PC-kben

Tóth Kristóf, 2001. március 26. 21:44
A Microsoft és a Transmeta cégek bejelentették, hogy közös fejlesztési munkálatok eredményeképpen a közeljövőben legyártanak egy bizonyos mennyiségű, még fejlesztési állapotban lévő Tablet PC-t, melyeket aztán világszerte komolyabb tesztelésnek vetnek majd alá.
Ezekből az úgynevezett fejlesztői Tablet PC eszközökből várhatóan több száz darab készül majd, és az említett cégek képviselői szerint ez egy mindenképpen nagyon lényeges lépés a Tablet PC közeljövőbeni megjelenésének irányában.

A szoftveróriás Microsoft szerint a Tablet PC lényegében egy notebook-alapú hordozható számítógép lesz, annak minden előnyét megtartva, de hátrányait levetkőzve, így a Tablet PC az ígéretek szerint egy ultrakönnyű, könnyen kezelhető kis számítógép lesz, mely még akkor is képes folyamatos internetkapcsolatot fenntartani, amikor például a felhasználója a munkahelyéről egy tárgyalásra igyekszik. A Tablet PC-ket egy elektronikus ceruzával lehet majd kezelni, így természetesen az írásfelismerés sem hiányozhat a készülék szolgáltatásai közül. Amennyiben azonban valaki az irodájában, vagy az otthonában kívánja kényelmesen használni a Tablet PC-t, akkor lehetősége adódik billentyűzet csatlakoztatására is.

A Transmeta cég az említett első Tablet PC fejlesztői rendszerekbe a 600 MHz-es frekvencián üzemelő Transmeta Crusoe 5600-as típusú processzort és az úgynevezett LongRun áramellátást irányító szoftvert szállítja majd. Ezenkívül pedig a Transmeta cég fejlesztőmérnökei szorosan együttműködnek majd Microsoftos kollégáikkal annak érdekében, hogy a Microsoft Windows XP operációs rendszert minél jobban a körülményekhez tudják majd igazítani.

Felmérések szerint a felhasználók leginkább a ceruzával kezelhető kéziszámítógépeket részesítik előnyben, hiszen ezek kis méretük ellenére könnyen kezelhetőek. Ebből a szempontból tehát jól választott a Microsoft, azonban a szakértők szerint előre nem lehet megjósolni a Tablet PC sikerét, hiszen az több tényezőtől is függ majd. Remélhetőleg tehát a Tablet PC ceruzás adatbeviteli megoldása a készülék megjelenési időpontjára már egy kiforrott, megbízható rendszer lesz, és nem szenved majd akkora kudarcot, mint a cég korábbi, Windows for Pen nevet viselő szoftvere.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38