Hivatalosan is bemutatták a Windows Treo okos telefont

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 26. 20:47
Bill Gates a Microsoft, Ed Colligan a Palm és Danny Strigl, a Verizon Wireless vezérigazgatója közös sajtótájékoztatón mutatták be az első Windows Mobile 5.0 operációs rendszerű Treo okos telefont, a Treo 700w-t.
Az elsőként az amerikai piacra szánt készülék a Verizon Wireless mobilszolgáltató forgalmazásában kerül majd forgalomba, és CDMA, illetve nagysebességű EV-DO hálózaton működik majd. A RIM Blackberry készülékekhez hasonlóan a telefonos és a PDA (főként e-mail) funkciókat kombináló Treo 700w-n az új Windows Mobile 5.0-val a felhasználók rendelkezésére áll majd az Outlook Mobile, az Office Mobile és az Internet Explorer Mobile szoftver, illetve közvetlen hozzáférés jár az Exchange Server 2003 alkalmazáshoz is. A készülék emellett SD WiFi kártyacsatlakozóval, 1 megapixeles kamerával, 64 MB memóriával és Bluetooth-al is rendelkezik.

Az új Treo okos telefon valószínűleg nagy siker lesz az üzleti felhasználók körében, ami egyrészt segítheti a Microsoft-ot a Symbian-nal folytatott versenyben, másrészt pedig jó lehetőség a Palm-nak is arra, hogy a hagyományos PDA-k iránti csökkenő keresletet ellensúlyozandó tovább terjeszkedjen Treo készülékeivel. Amennyiben a Treo 700w Európában is forgalomba kerül, a Windows operációs rendszer talán itt is kisegítheti a Palm-ot a bajból, az öreg kontinensen ugyanis a Treo egyáltalán nem számít sikertörténetnek.

Kulcsszavak: Microsoft Windows pda Palm

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50