Nem változik a Pantel stratégiája

MTI Sajtóadatbank, 2001. március 29. 08:00
Az üzleti telekommunikációs szolgáltatást végző Pantel Távközlési Rt. életében nem okoz stratégiai változást az, hogy a holland KPN eladja a vállalatban lévő 75,2 százalékos részesedését - közölte Horváth Pál, a Pantel vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
A vezérigazgató kifejtette: a tulajdonosváltás folyamatából az ügyfelek nem éreznek meg semmit, hiszen a Pantel ugyanazzal a menedzsmenttel működik tovább. Horváth Pál elmondta: nem okozott meglepetés számukra az, hogy a KPN bejelentette eladási szándékát.

A sajtótájékoztatón Törő Csaba, a cég gazdálkodásáért és éves tervének teljesítéséért felelős vezetője közölte: a tervek szerint az idén 10-11 milliárd forint árbevételt ér el a társaság.

Horváth Pál a 30 milliárd forint alaptőkéjű társasággal kapcsolatban elmondta: a Pantel értékes vállalat. Hozzátette: szerinte olyan vállalat jöhet számításba vevőként, amelynek stratégiája közel áll a Panteléhez.

A vezérigazgató ennél bővebben nem kívánt a várható új tulajdonosról nyilatkozni, ám azt közölte, hogy az új többségi tulajdonosnak már nem kell pénzt befektetnie a társaságba.

A Pantel nemrégiben nyolcvanmillió eurós konzorciális hitelt kapott, és ha hatékonyan és ésszerűen használja fel, már megáll a saját lábán - tette hozzá.

Törő Csaba a leendő vevővel kapcsolatban kifejtette: az új tulajdonos kiválasztása nem a menedzsmentre tartozik, mint ahogy az ezzel kapcsolatos hírek kommentálása sem. Aláhúzta: a jelenlegi tulajdonosok közötti megállapodás szerint vevőként pénzügyi befektető nem jöhet számításba. Törő Csaba úgy vélte, hogy Pantelt egy stratégiai, szakmai befektető vásárolja majd meg.

Törő Csaba közölte: a 80 millió eurós hitel révén 3-4 évre elegendő forrása van a társaságnak, amely már hamarabb önjáróvá válik.

Ezzel összefüggésben Horváth Pál elmondta, hogy a hitelkeretből eddig még egyetlen fillért sem használtak fel.

Az országos hálózattal rendelkező Pantel akvizíciós tárgyalásait nem befolyásolja a tulajdonosváltás folyamata, és így a társaság továbbra is potenciális vevője a Mol Rt.-hez tartozó Mol Telekomnak. A vezérigazgató elmondta, hogy a cég megvásárlásával az is céljuk, hogy a Molt mint ügyfelet megszerezzék.

Az öt részre bontott 3,5 gigahertzes frekvencia árveréséről a vezérigazgató közölte, hogy a 300 millió forintos kikiáltási árnál sokkal nagyobb összegért nemigen vásárolnak belőle, mivel az üzleti tervük ezt nem engedi meg.

Kulcsszavak: PanTel +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38