USA kormánypénzek a Linux biztonságosabbá tételére

Hűvös Imre, 2001. április 10. 11:40
A National Security Agency (NSA) az Egyesült Államok elektronikus biztonsági szolgálata két évre szóló, 1,2 millió dolláros szerződést kötött a Network Associates PGP Security nevű leányvállalatával a "Security Enhanced Linux" (SELinux) létrehozására.
Az NSA egy olyan Linuxban érdekelt, amelyik minden felhasználónak csak a munkájához legszükségesebb hozzáférést adja meg. Így nehezebb lesz a támadóknak élniük a "buffer overrun" vagy a "format string" sebezhetőségével. Az NSA már együttműködött ebben az ügyben a Secure Computinggal és jelenleg is azon dolgozik a VMCare-rel, hogy a gép olyan átjárhatatlan partíciókra legyen bontva, ami lehetetlenné teszi, hogy például egy nyílt munkán dolgozó felhasználó beleláthasson a másik ember esetleg "top-secret" munkájába.

Szerződéses kötelezettségének és a Linux-használatot irányító Általános Nyilvános Engedélynek megfelelően a Network Associates a változtatásokat nyilvánossá teszi a Linux-használók közössége számára.

A Linux védelme immár globális közügy, mert keletkezése, 1991 óta bebizonyította, hogy alkalmas egészen kitűnő és olcsó szupernagy alkalmazások megbízható kiszolgálására, amivel méltán vált a második leggyakrabban használt operációs rendszerré. Nyitott forráskódja pedig egyre újabb híveket toboroz.

Kulcsszavak: security opsys Linux

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38