Ugató mobiltelefonok

Kollár Csaba, 2001. április 10. 22:22
Egy új virtuális állat jelent meg a vezeték nélküli piacon. A jövőben meghallva mobilunk ugatását, táplálnunk kell virtuális kutyánkat.
Az egész a japán Tamagotchival kezdődött, ami egyaránt népszerű volt a felnőttek és a gyerekek körében. Két finn cég a Small Planet a Lumo Media ezen ötletre alapozva dolgozta ki hasonló virtuális állatát a Kiepo-t, amit számos csatornán keresztül táplálhatunk. Akár SMS-ben, akár WAP-on, akár web-en törődhetünk bitekből és bájtokból megalkotott kedvencünkről. A fejlesztők megfogalmazása szerint “a web szolgáltatja az ablakot állatunk világára, az SMS és a WAP pedig csatornaként szolgál a gondozásához”. Lehetőségünk van arra, hogy Kiepot felruházzuk emberi tulajdonságokkal, így egy furcsa emberi természetű kutyának lehetünk a “gazdái”.

Az állatkának egyaránt vannak pozitív és negatív tulajdonságai. Előfordulhat, hogy egyik állatunk szeret sportolni, ugyanakkor nem fűlik a foga az olvasáshoz. Az “etetésen” kívül taníthatjuk is virtuális állatunkat, így megeshet, hogy idővel megtanul olvasni. Keipo világméretű telefonos megjelenését még nem döntötték el az operátorok, a fejlesztők ezért az javasolják, hogy kísérjük figyelemmel szolgáltatónk új híreit. Feltehetőleg a kezdeti időkben SMS-ben történik majd a “gondozás”, mellyel, ha odaadó gazdák vagyunk, és sem időt, sem pénzt nem kímélünk, akkor akár 150 éven keresztül is hűséges társra találunk virtuális kutyánk személyében. Ellenkező esetben elég hamar kimúlik kedvencünk.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59