Webigen: haikukötet a költészet napjára

, 2001. április 11. 17:40
Január eleje óta már több mint 2500 kötetet töltöttek le a Webigen elektronikus könyveiből. A kiadó egy haikukötettel ünnepli a költészet napját, s húsvétra is hálóvilágot lát egy újabb könyv.
Az ország legnagyobb internetes alkalmazásfejlesztő vállalatának gondozásában megjelenő EOL-on (www.eol.hu) eddig öt könyv jelent meg ingyen használható Rocket eBook formátumban. A sikerlista élén – közel ezer olvasóval – Bornai Tibor áll a Morfondírozás határai című, csak az interneten elérhető esszékötetével. Andrassew Iván sorozatszerkesztő szerint „szépen fogy” Békés Pál Bélyeggyűjteménye, Forrai György Rosszlányok a Bibliában című könyve és az Onagy Zoltán–Stróbl N. Daaniel (apa és fia) szerzőpáros A méz holdja című különös hangvételű prózakötete is. A legnagyobb sikernek mégis azt tartja, hogy bebizonyosodott: az internet alkalmas a költészet közvetítésére. Az immár csaknem 600 példányban letöltött Fodor Ákos-kötet (Lehet) sikeréből kiindulva a kiadó egy haikukötettel – Bakos Ferenc Haiku honfoglalásával – ünnepli a költészet napját. Húsvétra pedig – az író halálának hetvenedik évfordulója alkalmából – lát hálóvilágot Kahil Gibran A próféta című könyve Révbíró Tamás remek fordításában.

Andrassew Iván úgy gondolja, az utóbbi negyedév azt bizonyította, hogy a sokszor méltányolható okokból fanyalgó közvélekedés dacára az internet és a számítónak nevezett masina alkalmas a kortárs művészet terjesztésére és megismertetésére. „Magam sem számítottam ekkora sikerre. Az eredeti célunk az volt, hogy mire az elektronikusan rögzített könyvek olvasására a papírkönyvekhez hasonló komforttal bíró eszközök elterjednek az országban, a Webigen egy kis könyvtárat ajándékozzon az olvasóknak. Az e-bookok, a tenyérben hordható olvasógépek még mindig nem kaphatók, az elektronikus könyvek mégis szívet melengető mértékben fogynak.

Kulcsszavak: e-book Webigen

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50