Debrecen - digitális városként az interneten

MTI Sajtóadatbank, 2001. április 13. 09:31
Egyedülállóan szerkesztett portállal "digitális városként" van jelen az interneten néhány nap óta Debrecen – jelentették be csütörtökön a hajdú-bihari megyeszékhely közgyűlésén.
Tóth István, a portált kezelő T-soft Mérnökiroda Kft. ügyvezető igazgatója a képviselőket arról tájékoztatta, hogy elkészült a város digitális térképe.

A portálon legfontosabb híreikkel, információikkal szerepelnek a közintézmények, cégek.

Tóth István elmondta azt is, hogy a "digitalcity.hu" az első olyan hazai városi internetes portál, amely "kívülről" is szerkeszthető, ami azt jelenti, hogy a szerkesztői jogot szerzett önkormányzatok, intézmények, vállalkozások, avagy polgárok közvetlenül beírhatják információikat a digitális város portáljára.

A szakember kiemelte: az interneten bármely hazai település virtuális megjelenése megoldható.

– A digitális város program egyébként részprojektje az Európai Unió által támogatott Century-21 (C-21) elnevezésű, digitális projektnek – számolt be róla a el Tóth István, aki a C-21 projekt magyarországi koordinátora. Hozzátette: a programban hét európai régió, közte a debreceni vesz részt. A debreceni régió két kulcsprogramja a digitális térképen alapuló városállapot-modell, illetve a demokratikus folyamatok támogatása. Utóbbi azt jelenti, hogy a jövőben a "digitális polgár" az internetes portálon végigkísérheti a döntési folyamatot "az ügyek keletkezésétől egészen a helyi rendelet megalkotásáig" – tájékoztatta a cívis város közgyűlését a számítógépes szakember.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55