Egyéves a tokaj.hu

Vértes János Andor, 2003. június 30. 16:06
[smallimage 1 left]Stílszerűen a tokaji bor alapos bemutatásával, a Hegyalja kulináris élvezeteinek felvezetésével Tokaj egyik neves pincészetében ünnepelte a Tokaj.hu Kft. a tokaj.hu weboldal egy éves születésnapját.
Amikor megkaptam a meghívót, hogy vegyek részt a születésnap alkalmából tartott baráti találkozón, tokaji borkóstolón, természetesen a www.tokaj.hu címre szaladtam, hogy szálláslehetőség után nézzek a neves városban. Mivel minden vendégváró helyhez nagyítható térkép is tartozik, még arra is tudtam ügyelni, hogy a Hímesudvar Pincészethez, vagyis a rendezvény helyszínéhez, legközelebb eső panzióban foglaljak szobát, mert hát abban biztos voltam, hogy a könnyű és nehéz nedűk kóstolgatása után majd gyalogosan kell megtennem ezt a kis utat.

A pontos és sokoldalú kereshetőség még úgy is kielégítette interaktivitás iránti igényemet, hogy egyelőre magát a foglalást telefonon kellett elintéznem, az online szálláshelyfoglalás még hiányzik. (Ahogy a helyszínen elmondták, ez nem a programozókon, hanem a vendéglátóhelyeken múlik.) Van viszont tetszőleges időintervallumra történő programkeresés, ha már arra járok, jó, ha tudom, hogy az 50 éves Tokaji Művésztelep éppen érkezésem napján nyitja meg jubileumi kiállítását.

Az oldal sokoldalúságát nehéz egy rövid hírben leírni, csupán néhány dolgot emelnénk ki, amellyel nem sok városi webportál büszkélkedhet. Ilyen a város megközelítésének részletes leírása, mégpedig földön (közúton és vasúton), vízen és levegőben& A polgármesteri hivatal szinte minden tisztségviselője elérhető e-mailbe is, természetesen @tokaj.hu kiterjesztésű címen. Választhatunk 32 féle képeslap közül, hogy online anzikszot küldjünk ismerőseinknek. És végül, de nem utolsó sorban, az oldal Webáruházában megvásárolhatjuk a legrangosabb pincészetek legnevesebb évjáratait, márkás borait.

Az oldalt az Interactive Net Design (IND) cég készítette, amely a Deloitte & Touche úgynevezett "Fast 50" listáján (ez a leggyorsabban növekvő közép-európai technológiai cégeket rangsorolja) az idén az első helyet szerezte meg. A pályázó cégek száma 12.000 volt, amelyek közül először 200-ra szűkítették a mezőnyt, majd a legelső 50 kapott helyet a listán. Az első hely megszerzését a három év alatt realizált 2337%-os árbevétel-növekedés tette lehetővé, mindezt a cég külső tőke bevonása nélkül, csakis saját forrásaira támaszkodva érte el.

Kulcsszavak: website e-government

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

A világ top 50 EdTech vállalata között a Xeropan

Komoly szakmai kritériumok alapján választotta ki a világ 250 legjobb EdTech cégét a TIME magazin és a Statista. A hétezer cégből két pillérre – a pénzügyi erősségre és az iparági hatásra – épülő pontrendszer alapján állították össze a listát, amelyen a magyar Xeropan az előkelő 35. helyet szerezte meg, az európai cégek között pedig a 11. lett és egyben az egyetlen magyar vállalat a nemzetközi ranglistában.

2024. május 3. 21:17

Az AI a technológia jövője, a HONOR pedig úttörő benne

A technológia világában mostanában szinte minden a mesterséges intelligenciáról (AI) szól, a hírek egy része pedig riasztó jelleggel csapódik le: sokan munkák elvesztését, emberek által végzett szakmák megszűnését látják benne. 

2024. május 3. 20:01

Ilyen volt a magyar rádiók zenei repertoárja 2023-ban

Összesen 103 év és kilenc hónapnyi adást sugároztak a magyarországi rádiók 2023. január 1-jétől december 31-ig – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatásából, amely a magyar rádiók 2023-as zenei repertoárját vizsgálta. A teljes kínálatban a legtöbbet játszott előadó Rúzsa Magdolna volt. Az énekesnőt több mint két és félszer annyiszor hallhattuk, mint a huszadik helyezett Azahriah-t. A tavalyi év legsikeresebb hazai slágere a ValMartól az Úristen, a külföldiek közül Miley Cyrus Flowers című dala volt.

2024. május 3. 18:05

A Xiaomi megerősítette a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 17:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55