T9412

Az archiválástól a poszterméretig

, 2001. április 13. 17:03
Szép, gyors, pontos, nagyít, kicsinyít, és emlékezetből újranyomtat. A Tally legújabb lézernyomtatója nagyobb sebességével, precizitásával és különleges szolgáltatásaival tűnik ki versenytársai közül.
A T9412 12 lap/perc sebességgel képes megjeleníteni az oldalakat, havi terhelhetősége eléri a 15 ezer oldalt, amellyel minden általános mértékű igényt kielégít, nemcsak egyéni felhasználók, hanem – Ethernet-interfésszel ellátva – munkacsoportok esetében is. Az 1200x1200 dpi-s felbontás már önmagában garantálja a kinyomtatott grafikák és képek részletgazdagságát, de természetesen a betűk is borotvaéles kontúrokkal jelennek meg.

Az új printer napjaink leggyorsabb párhuzamos interfészével (ECP) került a piacra, így a hagyományos sebesség tízszeresével képes fogadni a számítógépről érkező adatokat, de alapkiépítésben felszerelték USB-porttal is.

Ki hinné, hogy az ergonómia akár a lapadagoló befogadóképességénél is megjelenhet? Az alsó tálcákba ugyanis 550 lap (75 g/m2) helyezhető, azaz kényelmesen betehető egy 500 lapos fénymásolópapír-csomag anélkül, hogy ezt a papírköteget pár tucat lappal meg kellene kurtítani. További előny, hogy nem szükséges kivárni azt a pillanatot, amikor a nyomtató a tálcából elhasználja az összes papírt, a kifogyóban levő lapok mellé már beférnek az újonnan behelyezendők. A kényelmet szolgálja az is, hogy az alsó lapadagolókon külön kijelző mutatja a még rendelkezésre álló lapok mennyiségét, azaz elég csak egy pillantást vetni a nyomtatóra, s e célból nem szükséges a fiókokat kihúzni.

A T9412 manuálisan is egyszerűen vezérelhető, minden lényegesebb funkciónak megvan a saját kezelőgombja. Különleges tulajdonsága a legutoljára kinyomtatott – akár többoldalas – dokumentum egyetlen gombnyomással történő újranyomtatási lehetősége. Ehhez csak a nyomtatón található „Reprint" gombot kell megnyomni, és a készülék már nyomtatja is a legutóbbi anyagot.

Az általános nyomtatáson kívül képes vízjeles nyomtatást is végezni, papírtakarékos üzemmódban pedig egy lapra 2–4–6–9, sőt akár 16 oldal is kicsinyíthető, ily módon helytakarékossá tehetők például az archiválások.

A zsugorítási folyamat azonban akár meg is fordítható: poszterüzemmódban a T9412 egy A/4-es méretű lapot (akár négyszeresére felnagyítva) 16 oldalon nyomtat ki, amelynél minden egyes A/4-es lap az eredeti kép különböző 1/16-od részét ábrázolja. Ezeket a lapokat egymás mellé helyezve összeállítható az eredeti kép.

Jön a tábla-PC

Jövőre vehetjük először kézbe a hordozható számítógépek új generációjának mintapéldányait. A tábla-PC-k gyártásához az Acer, a Compaq, a Fujitsu, a Sony és a Toshiba már csatlakozott OEM-rendszergyártóként, az Intel és a Transmeta a processzorgyártás, a Flextronics a formatervezés és gyártás területén jelentkezett partnerként – a Compaq pedig konkrét fejlesztésekről is beszámolt.

A Microsoft Windows XP operációs rendszerére alapuló, noteszlapméretű felülettel rendelkező tábla-PC a jelenlegi noteszgépeknél kisebb súlyú lesz, ugyanakkor a notebookok hatékonyságát ötvözi a jegyzettömb kényelmével. Az új eszköz felhasználói úgy rögzíthetik információikat, illetve juthatnak azokhoz, mintha egy papírlapra digitális tintával jegyzetelnének, a leírt szöveg tetszés szerint korrigálható, szerkeszthető, formázható. Nagy felbontású képernyője révén a dokumentumok jól olvashatók, és gazdag multimédia-alkalmazások felhasználására nyílik lehetőség.

A gyártók nemcsak az üzleti életben, hanem a mindennapokban történő felhasználásra szánják a tábla-PC-ket, amelyek megjelenésére 2002-ben számíthatunk.

Kulcsszavak: Tally printer

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59