Új kategória a színes nyomtatásban: A3-as OKI C8800

Kovács Attila, 2007. június 26. 14:41

Az OKI Systems (Magyarország) Kft. mai budapesti sajtótájékoztatóján Érdi-Krausz Gábor ügyvezető igazgató a nyomtatópiaci kihívásokról, az OKI ezekre adott válaszairól, illetve Barlavits Péter kereskedelmi és marketingigazgató pedig a cég új berendezéséről, a C880-ról szólt.

Érdi-Krausz kijelentette: az OKI nem száll be a "szinte önpusztító" árversenybe, hanem új filozófiát, új kategóriát (C8000) alkot a színes nyomtatásban. A cég itthoni idei célja első hely az A3-as színes nyomtatás terén. Ennek érdekében a japán cég nyit a nagy felbontású LED nyomtatófejek használata felé, single-pass egyutas papíradagolási technológát alkalmaz, úgynevezett High Definition tonerekkel látja el berendezéseit, nyomtatóit okos szoftverrendszerekkel (Auto Color Balance/Auto Media Detect), új template menedzserszoftverrel látja el, illetve minden készüléke az OKI web print funkciókat is teljesíti, megvalósítja a kompakt A3-as színes nyomtatást.

Barlavits, bemutatva az új C8800 típusú LED-es OKI színes nyomtatót, felsorolta annak főbb jellemzőit: a piacon a legkisebb külső méretekkel bíró A+-as színes nyomtató, percenként 26 színes lap, ill. 32 monolap nyomtatása, ProQ2400 multilevel technológia, PostScript nyomtatás, 256-768 Mbájt saját memória, opciósan 40 Gbájtos merevlemez, nagyobb munkacsoportoknak, grafikai stúdióknak, műszaki irodáknak, de a kkv szektornak is ajánlott. Ideális lehet non-Windows környezetben is, duplex nyomtatási funkció, OKI High Definition Color színes nyomtatási technológia (nyomtatófelügyelet rendszerrel is ellátva). A még júniusban megjelenő periféria végfelhasználói ára kiépítéstől függően 469-559 ezer forint.

A Prím Online kérdéseire adott válaszok a következők: A 11-20 lap/perc sebességű kategóriában az OKI idén is első helyen kíván maradni. Az OKI Systems (Magyarország) Kft. a hazai nyomtatópiac folytatódó szűkülése ellenére összességében 2007-re a szintentatást tűzte ki célul.          

Kulcsszavak: printer OKI

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50