Vezeték nélküli egészségügyi rendszer

Tóth Kristóf, 2001. április 20. 21:39
A Smartmeds.com nemrégiben egy új vezeték nélküli szolgáltatást indított be, melynek elsődleges célja személyes egészségügyi információk kezelése. A Smartmedsmobile néven ismertté vált alkalmazás internetelérésre alkalmas mobiltelefonok vagy PDA-k segítségével csatlakozik a központi rendszerre, melyet az egészségügyi állapot nyomon követésére fejlesztettek ki. A Smartmeds.com anyavállalata, az Infu-Tech állítása szerint a specializált program magánszemélyek gyógyszeres kezelését és betegségük megfigyelését kívánja megkönnyíteni.
A szolgáltatás az első szakaszban képes lesz személyre szabott figyelmeztetéseket nyújtani a pácienseknek gyógyszeres kezelésük megfelelő időpontjaiban. A közeljövőben várható az egészségügyi hírszolgálat, célzott információk és e-commerce (elektronikus reklám) lehetőségek beindítása.

A vállalat állítása szerint a Smartmedsmobile beindítása már a kezdetekben hiánypótló jelentőségű: előrelépést jelent a beteg és orvosa, valamint a beteg és a többi családtag információs kapcsolattartási lehetőségeiben. A kommunikációs rést egy páciens által vezérelt vezeték nélküli eszköz jelenti, mely bárhol és bármikor használható. A program segítségével a páciens bizonyos állapot vagy vészhelyzet esetére eljárást dolgozhat ki, valamint arra ösztönzi a beteget, hogy folyamatosan ellenőrizze egészségügyi kondícióját.

Daniel Rosen, a Smartmeds ügyvezető igazgatója szerint az alkalmazás csökkenti a tájékozatlanságot, mely egyébként a katasztrófák bekövetkezésének gyakori kiváltó oka. "A Smartmeds.com azt vallja, hogy a gyógyszeres kezelés alatt álló emberek - legyen szó egyszerű Aspirin bevételéről vagy komoly szívgyógyszerekről - sokkal nagyobb rendszerességet és pontosságot érhetnek el, ha a következő adag esedékességét a készülék jelzi, bárhol is vannak és bármit is csinálnak a világban" - hangoztatja Rosen. "A Smartmedsmobile.com segítségével a páciensek könnyen és hatékonyan követhetik az orvosi utasítást" - mondta a Wirelessnewsfactornak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14