Europrix esemény az OYSZK-ban

Kovács Attila, 2001. április 21. 10:07
Április 20-21-én az Europrix szervezet Budapesten, az Országos Széchenyi Könyvtárban vendégszerepel, ismerteti projektjeit. A szervezet vezetője az osztrák Peter A. Bruck professzor, aki maga is előadást tart. Az Europrix díjat osztrák kezdeményezés hozta létre, támogatja az Európai Unió, célja a multimédia termékek és szolgáltatások fejlesztésének ösztönzése, egyfajta multimédiás “Oscar díjat” jelent.
Az Europrix programhoz illeszkedik az IST (Információs Társadalom Technológiái) néhány projektje, amely az EU legnagyobb költségvetésű tematikus kutatási-fejlesztési programja. 1999-től Magyarország teljes jogú résztvevője az EU 5.keretprogramjának, az ehhez kapcsolódó pályázatokhoz javaslatokat hazai résztvevők is beadhatnak. Az idevágó információk a honlapról letölthetők : www.cordis.lu/ist

A találkozó szervezői között található az Osztrák Gazdasági és Munkaügyi Minisztérium, valamint az EuroPrix salzburgi koordinációs irodája, a BIT Ausztria és az Osztrák Kelet- és Dél-kelet Európa Kutató Intézet Kapcsolati Iroda, magyar részről az Oktatási Minisztérium (KfHÁ IST Koordinációs Pont). A hallgatóságban multimédia szakértők, projekt-résztvevők találhatók az újonnan társult országokból és Ausztriából.

A program főbb eseményei: a 2001. évi verseny ismertetése, a 2000. év győzteseinek bemutatása, az IST pályázati felhívása (előtérben a többnyelvűség és a digitális tartalom előállítás), a futó projektek ismertetése (előadó Bognár Vilmos, IST nemzeti koordinátor, Oktatási Minisztérium) és az IST-sikertörténetek.

Az eseményhez kapcsolódóan az eFestival szakmai seregszemle is hangot kapott, amely az Europrix elődöntőjének nevezhető, a kezdeményezés hazai online és multimédia seregszemleként fórumot és bemutatkozási lehetőséget kínál az online gazdaságba újonnan belépők számára. Május 2-ig lehet nevezni a megmérettetésre webes oldalakkal, portálokkal, CD-ROM-nal, DVD-vel, eBusiness megoldásokkal. A jelentkezés feltételeiről, kategóriáiról a www.eFestival.hu és a www.Europrix.org oldalakon található minden információ. A verseny fődíja minden kategóriában emléklap aranyegérrel és nevezés az EU projektjeként működő Europrix nemzetközi multimédia-versengésre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59