Synergon PKI-rendszer a Banktechen

, 2001. április 26. 11:59
A Synergon Informatika Rt. a Banktech 2001 kiállításon bemutatja az általa kínált PKI (nyilvános kulcsú infrastruktúra) rendszert.
A Synergon és partnerei ügyfeleik igénye szerint akár teljes lefedettségű projekt keretében képesek kiépíteni a PKI rendszert, olyan rendszerintegrátori és tanácsadói szolgáltatásokkal, mint a szabályozás kialakítása, rendszertervezés, szerverkörnyezet kialakítása, hálózati integráció, széles körű biztonsági megoldások, projektmenedzsment. A kiállításon a GIRO Elszámolásforgalmi Rt.-vel közösen rendezett folyamatos kvízjátékba a résztvevők a helyszínen kapott próba digitális aláírással jelentkezhetnek be, ezzel annak használatába nyerhetnek bepillantást.

Rövid időn belül Magyarországon is megszületik az elektronikus aláírásról szóló törvény, mely mérföldköve lesz az e-kormány és e-gazdaság kialakulásának, elterjedésének. Szakértők szerint az új jogszabály által előírt, elektronikus aláíráshoz kapcsolódó szolgáltatások jól jövedelmező üzletnek ígérkeznek, viszont minősített aláírás-hitelesítésre csak néhány, jelentős tőkeállománnyal rendelkező cég vállalkozhat jelentős beruházási igénye miatt.

A Synergon, az Entrust Technologiesszal kötött kiemelt partneri szerződés révén, rendelkezik Magyarországon a legnagyobb tapasztalattal és szakértelemmel PKI rendszer (Public Key Infrastructure) megvalósításához. A Synergon a megállapodással az Entrust teljes körű, nemzetközi szintű támogatását élvezi. Az Entrust a PKI piac dinamikusan növekvő szereplője, és vezető szerepének megtartása érdekében továbbra is komoly fejlesztési erőforrásokat biztosít.

A Synergon az ezen a szakterületen elért több mint 45%-os világpiaci részesedéssel bíró Entrust Technologies eszközeiből álló rendszert kínálja, mely a nemzetközi Common Criteria emelt szintű EAL3-as minősítéssel is rendelkezik. A rendszer további elemeit a legmodernebb technológiát képviselő, a világpiacon vezető szerepet betöltő gyártók termékeiből állítja össze.

Az Entrust eszközeiből összeállított rendszer az első olyan PKI infrastruktúra-megoldás, amelyik teljesen menedzselt (automatikus és transzparens) kulcs-, aláírás- és életciklus-kezelést biztosít. Ez nagyobb biztonságot és alacsonyabb teljes élettartamra számolt birtoklási költséget (TCO) eredményez. A rendszer bizonyítottan képes nagy számú kulcs és aláírás kezelésére. Egyidejűleg támogatja a back-up & recovery lehetőséget, valamint a digitális aláírás visszavonhatatlanságát a két kulcspár használatának köszönhetően. Támogatja továbbá az ismert protokollok, mint például a Wireless Access Protocol, Certificate Enrollment Protocol vagy éppen IPSec alkalmazását.

A Synergon által kiépített menedzselt PKI alapú infrastruktúrával képes a kommunikáció bizalmasságának, integritásának, azonosításának és letagadhatatlanságának biztosítására. Lehetővé teszi egy vállalkozás munkatársai, ügyfelei és partnerei azonosítását, az egyes informatikai rendszerek hozzáférésének biztosítását. Ezáltal biztosítja egy vállalkozás bizalmas jellegű külső és belső kapcsolattartását. Alkalmazása elengedhetetlen azokon a területeken, ahol a diszkréció alapvető követelmény, mint a home-banking, business terminál, e-payment, e-commerce, intelligens kártyarendszerek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50