Xerox Magyarország: növekvő bevételek

, 2001. április 27. 11:10
A Xerox Magyarország Kft. 2001. évi első negyedéves, gépeladásból származó árbevétele 80%-kal nőtt az egy évvel ezelőtti eredményekhez képest. Ez az eredmény elsősorban olyan nagyteljesítményű nyomtatók eladásának köszönhető, mint a DocuTech 6135 vagy a DocuPrint 180. Ezen digitális berendezések eladása a tavalyi évhez képest jelentősen növekedett.
A Xerox Magyarország piaci részesedése a fekete-fehér nagy teljesítményű nyomtatók piacán 50%, a hasonló teljesítményű színes berendezések piacán pedig szinte egyedüli szereplőként közel 100%. A Xerox professzionális szerepére ebben a szegmensben kitűnő példa a Matávnál történő számlanyomtatás vagy a KSH-nál történő változóadat-kezelés, tájékoztató füzetek nyomtatása, illetve könyvnyomtatás, amelyhez a hardvereszközökön kívül szoftvereket, személyzetet és speciális know-how-t biztosít a Xerox.

A Xerox Magyarország Kft. 2001. április 1-jével véget érő első negyedévi teljes árbevétele 27%-kal növekedett, összehasonlítva a 2000-es év hasonló időszakával. Az árbevétel 60%-a gépértékesítésből, 40%-a pedig szolgáltatásokból származik. .A Xerox Magyarország tavalyi tervei alapján jelentős növekedést tervezett az idei első negyedévre, melyet sikerült elérnie, sőt túlszárnyalnia. A 2001. évre tervezett teljes árbevétel közel 4 milliárd forint.

A vállalat vezetősége jelentős üzleti lehetőséget lát az ún. outsourcing üzletág bővítésében, amely az elmúlt év első negyedéhez képest 50%-kal növekedett. Az outsourcing üzletág lényege, hogy a Xerox hosszú távú stratégiai partnerként bekapcsolódik az ügyfél vállalatának működésébe, átveszi annak dokumentumkezeléssel kapcsolatos tevékenységeit és a továbbiakban egy teljes körű szolgáltatás keretében nyújtja azokat. A Xerox véleménye szerint az outsourcing üzletág kiépítése és fejlesztése, valamint a dinamikusan növekvő termékeladások a jövőben komoly üzleti növekedés lehetőségét teremtik meg.

Kulcsszavak: Xerox-hu +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55