Philips regionális disztribúciós központ Székesfehérvárott

MTI Sajtóadatbank, 2001. április 28. 08:52
Regionális disztribúciós központot avatott a Philips Consumer Electronics Székesfehérvárott, a Philips Végszerelő Központ szomszédságában, pénteken.
Willem J. van der Vegt, a Philips Magyarország Kft. elnök-vezérigazgatója elmondta: a raktárbázis kétmillió dollár befektetéssel valósult meg, és 2001 végéig 100 szakembernek ad majd munkát.

A 25 000 négyzetméteres épületben évente 600 000 köbméter áru fordul majd meg. Kamionforgalma napi átlagban eléri a 40-et, csúcsidőszakban pedig akár annak duplájára is nőhet.

Működtetését a francia központú Geodis Logistics cég végzi, amely tavaly óta üzleti partnere a Philips fogyasztói elektronika európai üzletágának.

A regionális disztribúciós központ – amelyet görgős szállítópálya köt össze a végszerelő központtal – az első olyan létesítmény, amely a Philips új európai disztribúciós stratégiájának megfelelően közvetlenül a végszerelő üzem szomszédságában épült fel. Közvámraktárként működik, és első lépésben a Philips Végszerelő Központban gyártott szórakoztatóelektronikai termékek raktározására szolgál. Az év második felétől pedig regionális szerepet tölt majd be, s a Philips kelet-közép-európai disztribúciós központjaként működik.

A Philips elképzelései szerint a raktárbázisokat később Nyugat-Európában is közvetlenül a gyárak mellett hozzák majd létre, lehetővé téve a vevők igényeihez való rugalmas alkalmazkodást s a költségtakarékosságot. A második hasonló raktárbázist egy franciaországi tévégyár mellett építik fel.

– A létesítmény mérföldkő a multinacionális cég fogyasztói elektronikai üzletága integrált logisztikai rendszerének megvalósításában, s abban a három európai disztribúciós központ egyikeként jelentős szerepe van – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

A Philips új beruházási szakaszáról szólva bejelentette: a vállalkozás Budapesten szoftverfejlesztő kompetenciaközpontot hoz létre, ahol belátható időn belül félezer munkatárs dolgozik majd az elektronikai üzletággal kapcsolatos, később pedig a félvezető és orvostechnikai szoftverek fejlesztésén.

Ez a fejlesztés is jelzi, hogy a világgazdaság növekedésének lelassulásával átértékelődik, megnő Magyarország szerepe – jelentette ki Willem J. van der Vegt.

Az avatóünnepségen részt vett Eric F. Ch. Niehe, a Holland Királyság budapesti nagykövete, valamint a gazdasági kormányzat képviseletében Pongorné Csákvári Mariann helyettes államtitkár.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55