Palmot minden diáknak!

Kollár Csaba, 2001. május 3. 22:00
A Dél-dakotai Egyetem bejelentette, hogy a következő szemesztertől minden első éves hallgatójának egy Palmot bocsát a rendelkezésére.
Az amerikai egyetemekben már viszonylag régóta használják a hallgatók a különféle mobileszközöket. Mobiltelefonjukon lekérhetik az aktuális hét órabeosztását, SMS-t küldhetnek a tanáraiknak, elolvashatják az előadások rövid összefoglalóját.

A Dél-dakotai Egyetem (University of South Dakota - USD) vezetése is felismerte a mobilkommunikáció fontosságát, ezért határozott úgy, hogy minden első éves hallgatóját ellátja egy PDA-val. Ez a gyakorlatban 1300 hallgatót jelent a 2001-2002-es tanévre. Az egyetem alapítványa (USD Foundation) arra kérte a hallgatókat, hogy a PDA költségének egy részéhez, ha módjukban áll, járuljanak hozzá, illetve felajánlotta, hogy a módosabb hallgatók meg is vehetik az eszközt nagyon kedvező feltételek mellett. Az egyetem rektora, James Abbott véleménye szerint „a hallgatók mobil világban élnek, számukra a Palm, és a hallgatók igényeire tervezett szoftver hasznos szolgálatot tehet a még magasabb minőségi oktatás szolgálatában”.

Hasonlóan vélekedik a Palm oktatásban történő felhasználásáról Mike Lorion, a cég elnökhelyettese, aki szerint „a Palm kéziszámítógépek optimálissá tehetik a hallgatók mobil életstílusát”. A diákok a legtöbb Palm szolgáltatást igénybe vehetik majd, így a jegyzetfüzetet, az íróeszközök elérését, a rajzok készítését, az adatok gyűjtését, a grafikus matematikai funkciókat, az e-mailek küldését, fogadását, a játékokat – hogy csak a legfontosabbakat említsük. Több mint 500 oktatásspecifikus alkalmazást fejlesztettek ki a hallgatók és az egyetemi karok számára. „Bárhol, bármikor tanulhatsz” – hirdetik az egyetemi plakátok a Palmot reklámozva. Az egyetem ugyanis megteremti annak a lehetőségét is, hogy a diákok letölthessék a tananyagokat, az óravázlatokat, az irodalmi műveket, a szakirodalmat.

Kulcsszavak: pda +fohir felsőoktatás Palm

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55