A HIS Software új internetbiztonsági készülékcsaládja

Kovács Gyôzô Kovács Gyôzô, 2001. május 7. 08:33
Az internethasználattal kapcsolatban ma legtöbbször azt a kérdést teszik fel: mennyire biztonságos az internet? A HIS Software csoport a kérdésre az e-szigno konferencián rendezett kamara-kiállításon a SONICWALL biztonsági készülékcsalád bemutatásával adott választ.
Az információátvitel biztonsága nem új keletű igény a telekommunikációban, hiszen amióta kommunikáció létezik, azóta gondja a szolgáltatásnak, hogy az átvitt információt illetve a hálózatot megvédje. Az egyik klasszikus példa éppen a második világháború volt, amiben – talán először a háborúk történetében - nem csak a fegyverek, de a telekommunikációs szakemberek is csatáztak, amint tudjuk, a telekommunikáció háborúját is a szövetségesek nyerték meg, mert a titkos kódok feltörésével előbb tudták a titkosított üzenetet megfejteni, mint a tengelyhatalmak a szövetségesekét.

Az internet világában a titkosításnak és a telekommunikáció biztonságának a szerepe a civil alkalmazásokban is a sokszorosára növekedett, hiszen ma már nem csak verbális üzenetek szaladgálnak a világhálón, hanem a gazdaság szereplői a gyors reagálás érdekében üzleti titkokat, pénzügyi utasításokat vagy bizalmas közleményeket is a hálózatra bíznak, amiket az illetéktelen „eltulajdonítás” ellen meg akarnak védeni. Nem beszélve a fehérgalléros bűnözésről, az illetéktelen behatolásról és az adattáraknak a kifosztásáról, ami ellen a felhasználónak nap, mint nap védekeznie kell.

A HIS új úton jár, nem szoftverrel oldja meg a védelmet, hanem egy, a rendszer és a hálózat közé illesztett berendezéssel. A dobozban lévő elektronika – többek között - megoldja a vírusvédelmet, kiépíti a tűzfalat, titkosít, felderíti a betörést, egyszóval mindent megtesz, amire egy modern rendszer biztonsága érdekében szükség van.

A hardvervédelemnek a nagy előnye, hogy nagyon egyszerűen ki lehet építeni, de hátránya is van, ugyanis kevésbé flexibilis, mint a szoftvervédelem, amit akár óránként frissíteni lehet a cég internetes honlapjáról.

A HIS szakemberei elmondták, hogy a Sonicwall ezt a problémát is biztonságosan megoldotta, amit az érdeklődőknek szívesen bemutatnak. A berendezést a HIS kis-, közép- és nagyvállalatok részére ajánlja, öttől korlátlan felhasználóig lehet a cégnek legmegfelelőbb berendezéseket kiválasztani.

További részletes információ a http://www.his.hu honlapról kapható.

Kulcsszavak: HIS Software security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36