Már 10 szűrési módszert alkalmaz az új Ninja Email Security

forrás Prim Online, 2007. július 20. 08:13

A vállalatok életében egyre több munkaidőt és egyre magasabb hardver erőforrást lekötő kéretlen levelek áradata elől nyújt biztos védelmet az amerikai Sunbelt Software többszörös díjnyertes spamszűrője, a Ninja Email Security.

A program korábban a nemzetközi Secure Comupting (SC) magazin olvasói választásán például 2007 Legjobb E-mailszűrő Programja lett, a Windows IT Pro magazinnál pedig a rendszergazdák elismerését gyűjtötte be. A Sunbelt Software által frissen kiadott Ninja változatban újabb két, a beérkező kéretlen levelek ellenőrzését és szűrését különböző módszer szerint végző szűrőmotor kapott helyet, így a Ninja már összesen 6 szűrőmotorral, 10 különböző szempont szerint ellenőrzi az elektronikus levelezést, ezzel is növelve a spamszűrés hatékonyságát, illetve a beérkező jó levelek garantált célbajutását.

Összesen 10 szűrési módszer, széles körű védelem


Az egyik új szűrőmotor a Sunbelt Image Spam Engine, amellyel a fejlesztők a képekben érkező spamek ellenőrzésével újabb szűrési réteget képeztek. A másik új módszer az SURBL nevet viseli, s az URL-eket, vagyis a beérkező levelekben található linkeket elemzi, adatbázisa segítségével szűrve ki a spammerek által használt domaineket. Az eddig használatos szűrőmotorok közül a Cloudmark Authority frissített verzióját is tartalmazza az új Ninja, így a legújabb spamtípus, a PDF fájlban érkező kéretlen levelek ellen még hatékonyabb védelmet tud biztosítani. A Ninja 2.1.4209-es változata a bővített szolgáltatások mellett új nevet is kapott, a Messaging Ninja elnevezés a pontosabb Ninja Email Security-re változott. „Az új név célratörően kifejezi a Ninja különlegességét: a folyamatosan növekedő tudású szűrőrendszer egy integrált, sokoldalú biztonsági megoldást jelent az Exchange kiszolgálókat és az elektronikus levelezést érintő minden biztonsági problémára.” – mondta Bódis Ákos, a Sunbelt magyarországi képviseletének ügyvezető igazgatója.

Kulcsszavak: Sunbelt security spam

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50