IFS: további növekedés, nyereségjavulás

, 2001. május 9. 15:33
A Magyarországon egy éve jelen lévő IFS (Industrial & Financial Systems) bejelentette, hogy 2001 első negyedévében az értékesítések nettó árbevétele összesen 723 millió svéd koronát (SEK) tett ki, ami 46%-os növekedést jelent 2000 hasonló időszakához képest (493 millió SEK).
A licencbevétel 50%-kal emelkedett, a tanácsadók kihasználtsága pedig jelentősen javult, ami a tanácsadásból származó bevétel 38%-os növekedését eredményezte. Az értékcsökkenés előtti nyereség javult, a csoport a 2000 első negyedévében felmerült 75 millió SEK veszteséggel szemben 2001 első negyedévében 5 millió SEK veszteségről számolt be.

A tavaly decemberben elindított akciótervet, melyet a vezetés, az igazgatóság és a finanszírozás megerősítésére dolgoztak ki, lényegében megvalósították. A költségek csökkentését és a cash flow javítását célzó intézkedések teljes hatásának kifejtéséhez még időre van szükség, és ezek az év hátralevő részében válnak intenzívebbé.

Az új ügyfelek sorába lépett a BMW (Németország), a General Dynamics (USA), a Visy Paper (Ausztrália), az SCA Graphics (Svédország), az Olympus Tatsuno (Japán), az International Fair (Lengyelország), a Völkl (Németország) és a Statnett (Norvégia).

Az IFS olyan komponens-alapú üzleti alkalmazások fejlesztője és szállítója, amelyek segítenek a közepes és nagyvállalatok működésének racionalizálásában, illetve lépésről lépésre történő fejlődést biztosítanak a virtuális vállalat koncepciójának megvalósítására.

Az IFS Applications web alapú üzleti alkalmazásokat kínál, amelyek ügyfélkapcsolati (CRM) rendszert és beszerzési lánc (Supply Chain Management) komponenseket, internetportálokat, elektronikus piactereket és elektronikus beszerzési megoldásokat tartalmaznak. Az IFS eBusiness koncepciója lehetővé teszi a különböző adatforrások integrációját, a leggyorsabb website-októl a hagyományos ERP-ig. A cég világszerte 3500 alkalmazottal dolgozik, és 43 országban forgalmazzák termékeit.

Kulcsszavak: +céginfo IFS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55