A Nokia és az Ericsson Kínába megy

Kollár Csaba, 2001. május 11. 19:42
A kínai mobilpiac méltó ellenfele lehet az amerikainak, ezért nem meglepő, hogy olyan nagy mobiltelefon-gyártó cégek, mint a Nokia vagy az Ericsson is szeretnének minél komolyabb szerepet kapni az új piac meghódításában.
Sok ember, sok előfizető - gondolhatnánk. Pedig ez nem magától értetődő. Ezelőtt néhány évvel még a kínai lakosság jelentős része csak gyártotta a különböző technikai eszközöket, de nem rendelkezett akkora anyagi jóléttel, hogy meg is vegye a termékeket. Mostanra azonban a kínai gazdaság dinamikus fejlődésének köszönhetően a lakosság már nem csak gyártja, hanem meg is veszi technikai eszközöket, így a mobiltelefonokat.

Az elmúlt hónapban végzett felmérés szerint Kínában 100 millió regisztrált mobiltelefon-tulajdonos van, és számuk dinamikusan növekszik. Az Ericsson és a Nokia kedvében kíván járni a kínaiaknak, ezért egyes készülékeket már csak ezen a piacon hoz forgalomba. Az Eicsson az A2638sc típusjelzésű készülékét kimondottan a kínai piacra szánta. A telefon 200 óra készenléti és 8 óra beszélgetési idővel rendelkezik. A telefont az egyik helyi üzemben, Nanjing városában szerelik össze. További sajátossága, hogy az antenna beépített. Az Ericsson kínai kereskedelmi igazgatója, Staffan Söderqvist elmondta, hogy „ez az első eset, hogy egy készüléket kifejezetten a kínai piacra terveztünk. Célcsoportunknak a fiatal kínai üzletembereket és cégvezetőket tekintjük, számukra kínáljuk az első mobiltelefon izgalmas örömét”.

A Nokia az Ericssonnal versenyezve szintén komoly fantáziát lát a kínai piacban. A cég egyik vezetőjének, Jorma Ollilának a véleménye szerint „a kínai mobiltelefon-használók számának dinamikus növekedése nem csak a térségre, hanem az egész világra, illetve a mobiltechnológiák fejlődésére is kedvezően hat”.

Kulcsszavak: Nokia Ericsson +fohir trend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50