Hibás Sony mobiltelefonok

Tóth Kristóf, 2001. május 12. 21:12
A legnagyobb japán mobiltelefonos szolgáltató cég, az NTT DoCoMo képviselői pénteken bejelentették, hogy felfüggesztették az egyik legújabb Sony mobiltelefon árusítását, mivel a Japánban egyre népszerűbb I-mode interneteléréssel is rendelkező mobiltelefon szoftverében hibát találtak.
Az NTT DoCoMo szóvivője elmondta, hogy a Sony SO503i típusú mobiltelefonból március 9-i piaci debütálása óta már több mint 420 ezer darabot adtak el, és az ügyfelek kérésére az összes eddig eladott, hibás szoftverrel rendelkező mobiltelefont kicserélik a cég kirendeltségeiben. A szóvivő azokra a kérdésekre, hogy ez a lépés vajon mennyibe kerül majd a cégnek, és hogy mikor indítják újra a javított szoftverrel ellátott Sony mobiltelefonok árusítását, nem kívánt válaszolni.

A DoCoMo cég szakértői szerint az említett típusú mobiltelefonokban használt szoftver hibája az, hogy amikor a felhasználók interneteznek a telefon segítségével és javás alkalmazásokat futtatnak, akkor a telefon bizonyos adatbázisai megsérülhetnek. A cég képviselői azonban hangsúlyozták, hogy ez a működésbeli probléma rendkívül ritkán fordulhat csak elő, és ha esetleg elő is fordul, utána a telefonnal ugyanúgy lehet telefonálni, elektronikus leveleket küldeni vagy internetezni.

A Sony cég képviselői az üggyel kapcsolatosan bejelentették, hogy már dolgoznak a hibás szoftver javított verzióján, és amint elkészülnek azzal, újraindulhat a Sony SO503i típusú mobiltelefonok forgalmazása. A Sony számára ez a jelentős anyagi és presztízsveszteséggel járó ügy éppen azután jött, miután a cég nemrégiben szövetségre lépett a különböző telekommunikációs eszközök gyártásával foglalkozó svéd Ericsson céggel, és miután a cég vezetői nemrégiben bejelentették, hogy a mobilpiacra a közeljövőben fokozott hangsúlyt kívánnak fektetni.

A mostani Sony mobiltelefon-visszahívásos ügy a DoCoMo cég számára nem ismeretlen jelenség, hiszen idén februárban hasonló lépésre kényszerültek akkor, amikor a Matsushita Communication Industrial által hibásan legyártott 230 ezer darab mobiltelefon visszahívására kényszerültek, de ezt nem sokkal megelőzően is előfordult, hogy 103 ezer mobiltelefont kellett egy esetben visszahívniuk.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50