Új modellekkel erősít a Sony Ericsson

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 4. 11:48
A svéd-japán közös vállalkozás három új mobiltelefon-modellt dob piacra a negyedik negyedév elején, amely a vezetők várakozásai szerint segít javítani a társaság pozícióján.
Mint Jan Wareby, a Sony Ericsson Mobile Communications AB alelnöke elmondta, a három olcsóbb modell várhatóan jelentősen megnöveli a társaság második féléves eladásait. "Még az idei évben jelentős hatást fognak gyakorolni eredményeinkre" - mondta Wareby egy interjú során. "Várhatóan az egész 2003-as évet tekintve nem leszünk nyereségesek, de a második félév mérlege már pozitív lesz" - tette hozzá a vezető.

A Sony Ericsson jelenleg a világ ötödik legnagyobb mobilgyártója 6 százalék körüli részesedéssel.

A társaság három új modellje egyaránt színes kijelzővel rendelkezik. A Z200 egy olcsóbb clamshell (szétnyitható) készülék a fiataloknak, a T230 pedig egy olyan változat, amely megfizethető áron nyújt lehetőséget a mobiljátékra. A valamivel magasabb árszegmenst célzó Z600 szintén szétnyitható kialakítású, és beépített digitális kamerával is rendelkezik.

"Az átlagfelhasználó számára is megfizethető készülékekre kívánunk koncentrálni, mivel ez a szegmens teszi lehetővé számunkra, hogy növeljük piaci részesedésünket és bevételeinket."

A Z200 ára hozzávetőleg 236-295 dollár lesz, a T230-ért pedig ennél valamivel kevesebbet fog kérni a gyártó. A Z600 414-473 dollárba fog kerülni. Ezek az árak még nem tartalmazzák a szolgáltatók esetleges kedvezményeit.

"Ezek a mobilok kibővítik a Sony Ericsson kínálatát az alsóbb árszegmensekben, amely terület rendkívül fontos a piaci részesedés miatt" - mondta Kulbinder Garcha, a londoni CSFB egyik elemzője. "A Sony Ericssonnak mindenképp számos új modellt kell kiadnia az elkövetkező 12 hónapban, hogy lépést tartson a Nokia, Samsung és Motorola cégek újdonságaival."

Elemzők szerint a Sony Ericsson legolcsóbb új készüléke még mindig hozzávetőleg 200 dollár lesz, amely ár jóval magasabb, mint a Nokia elmúlt héten kiadott, 80 dollárról induló készülékei, amelyeket a finn cég az orosz, indiai és kínai piacra szán.
Kulcsszavak: Sony Ericsson mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50