empolis: teljes körű tartalom- és tudásmenedzsment

, 2001. május 15. 12:46
Bejegyezték Magyarországon az empolis Magyarország Informatikai Kft-t. A cég - a magyar IT piacon eddig is tevékeny STEP Kft. utódja - a Bertelsmann Mohn Media Group többségi tulajdonában van. Az empolis Kft. ezentúl - megtartva az eddigi SGML és XML technológián alapuló szolgáltatásait - az empolis csoport teljes termékskáláját képviseli.
A STEP Electronic Publishing Számítástechnikai Kft. 1995. áprilisában alakult meg Magyarországon, a német STEP GmbH többségi tulajdonaként, mint az első magyarországi SGML/XML szolgáltató. Fő termékei az SGML/XML nemzetközi szabványokon alapuló megoldások voltak: e megoldás segítségével készültek az Akadémiai Kiadó nagyszótárai, a Magyar Nagylexikon 8. és későbbi kötetei, valamint a Neumann-ház Digitális Irodalmi Akadémiájának adatbázisa.

A STEP-csoportnak Németországon és Magyarországon kívül Norvégiában, Lengyelországban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban voltak cégei. A csoportot 1999-ben vásárolta meg a Bertelsmann Mohn Media Group. A tulajdonos Bertelsmann 2000-ben egyesítette a STEP-csoportot másik négy IT cégével (eps Bertelsmann, Schnittstelle, cutup és tec:inno). Az így létrejött átfogó számítástechnikai cég az empolis nevet kapta.

A magyar STEP Kft. névváltoztatását áprilisban jegyezték be a Cégbíróságon. Dr. Domokos László, az empolis Magyarország Informatikai Kft. ügyvezető igazgatója a következőképpen kommentálta a változást: "Az empolis Kft. az új, átfogó know-how- és termékháttérrel aktívan részt kíván venni a modern szabványosított technikákon nyugvó tartalom- és tudáskezelő rendszerek kiépítésében. Ezek a szabványosított technológiák biztosítják az információ hosszú élettartamát, a feldolgozó rendszerektől való függetlenséget. Mindez természetesen jelentős üzleti előnnyel jár. Potenciális partnereink azok a vállalatok lehetnek, ahol az elektronikusan tárolt információt - elsősorban dokumentumjellegű, a klasszikus adatbázisokban nemigen kezelt információkat - számítógéppel kell hatékonyan feldolgozni, karbantartani, többirányúan hasznosítani."

Az empolis csoport ügyfelei a gazdaság legkülönfélébb ágazataiból kerülnek ki. Az empolis partnerei között van az Audi, a BMW, a VW, a Bosch, a Schlumberger, az OTTO árúküldő, az Avon, a BASF, a Bertelsmann, a Wolters Kluwer kiadócsoport, a Wiley kiadó, a Shell, a CLAAS, a Deutsche Telekom, a Siemens.

Az empolis Magyarország aktívan részt vesz az SGML és XML technológiát messzemenően támogató SigmaLink dokumentum- és tartalomkezelő rendszer fejlesztésében. A SigmaLink számos lehetőséget biztosít az információs objektumok és azok tartalma közötti hivatkozások kiépítésére. Az empolis létrejöttével szabaddá vált az út a SigmaLink tartalomkezelőnek az empolis csoport tudásmenedzsmentet szolgáló termékeivel való szerves integrálására.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14